Harvard University, fondată cu scopul de a educa prelații primelor colonii puritane din New England, are un nou capelan șef. Numele lui este Greg Epstein, și este ateu, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Epstein, autorul cărții ”Binele fără Dumnezeu: În ce cred un miliard de oameni nereligioși”, era capelanul umanist al universității din 2005.

Acum a fost ales cu votul unanim al colegilor săi capelani drept noul președinte al capelanilor universității, potrivit New York Times.

Bărbatul de 44 de ani, crescut într-o casă evreiască, a fost descris drept ”nașul mișcării umaniste”, o filosofie seculară dedicată relațiilor dintre oameni, nu a relațiilor acestora cu Dumnezeu.

Din postura de capelan șef al Universității, Epstein va coordona activitatea a peste 40 de capelani de peste 20 de religii și tradiții spirituale și etice.

”Vreau să sprijin studenții și comunitatea universitară ținând cont că au fost vremuri extraordinar de dificile și aproape oricine ar fi putut să-și piardă puțin din încrederea în umanitate în ultimii ani”, a spus Epstein.

”Teologic vorbind, sunt multe lucruri care ne despart, dar avem enorm de multe în comun când vine vorba de scopurile noastre (...) să sprijinim ființele umane din comunitatea noastră ce încearcă să trăiască o viață cu sens și scop într-o lume ce, uneori, amenință să ne lase fără aceste sensuri, indiferent de credințe”, a adăugat noul capelan șef de la Harvard.