O nouă furtună tropicală este aşteptată să se abată asupra regiunii capitalei Tokyo duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice, au declarat vineri organizatorii, fără a anunţa nicio modificare a programului competiţiilor, informează AFP și AccuWeather, potrivit Agerpres.

Furtuna tropicalaFoto: Evgeny Nekrasov / Alamy / Profimedia Images

Agenţia meteorologică niponă a avertizat cu privire la riscul producerii de vânturi puternice, valuri mari, alunecări de teren şi inundaţii de-a lungul coastei de est de sâmbătă după-amiază până duminică, când se aşteaptă ca furtuna tropicală Mirinae să se abată asupra zonei capitalei.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice va avea loc duminică seara, iar unele probe, în special cele de polo pe apă şi de gimnastică ritmică, vor avea loc în sală, în capitala Japoniei, în timpul zilei.

Competiţiile de ciclism pe pistă sunt programate şi în Shizuoka, la sud-vest de Tokyo, în timp ce proba masculină de maraton începe duminică devreme în oraşul nordic Sapporo.

„Suntem ferm şi calm atenţi” la traiectoria furtunii, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a Tokyo-2020, Masa Takaya.

„Este necesar să vă informăm obiectiv, pentru a putea evita orice reacţie exagerată”, a adăugat el.

Furtuna tropicală Nepartak a lovit Japonia săptămâna trecută, forţând organizatorii Jocurilor Olimpice să amâne unele probe de canotaj şi de tir cu arcul.

Sezonul taifunurilor din Japonia durează din mai până în octombrie, atingând apogeul în august şi septembrie.

Citește și: