Un scafandru comercial din Cape Cod care pescuiește homari a fost prins de o balenă cu cocoașă și a crezut că o să moară, dar a supraviețuit și a povestit totul despre experiență, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Michael Packard, în vârstă de 56 de ani, din Wellfleet, a declarat pentru WBZ-TV, după ce a fost eliberat de la spitalul Cape Cod, că era la o adâncime de aproximativ 14 metri în apele din Provincetown când „dintr-o dată am simțit această lovitură puternică și totul s-a întunecat".

El a crezut că a fost atacat de un rechin, prezența lui fiind obișnuită în apele din zonă, dar și-a dat seama că nu simte dinți și nu simțea durere.

”Apoi mi-am dat seama, Doamne, sunt în gura unei balene ... și încearcă să mă înghită”, a spus el.

„Și m-am gândit bine la mine, asta este - în sfârșit - voi muri.” Gândurile sale s-au îndreptat către soția și copiii săi.

El estimează că a stat în gura balenei timp de aproximativ 30 de secunde, dar a continuat să respire pentru că încă mai avea la el aparatul autonom de respirat sub apă.

Apoi balena a ieșit la suprafață, a scuturat din cap și l-a scuipat. El a fost salvat de colegul său de echipaj care se afla în barca de la suprafață.

Sora sa, Cynthia Packard, a declarat inițial pentru Cape Cod Times că fratele ei are un picior rupt, dar el a spus mai târziu că picioarele lui sunt doar învinețite.

Charles "Stormy" Mayo, om de știință și expert în balene la Centrul pentru Studii de Coastă din Provincetown, a declarat ziarului că astfel de întâlniri om-balenă sunt rare.

Balenele cu cocoașă nu sunt agresive și Mayo crede că a fost o întâlnire accidentală în timp ce balena se hrănea cu pești.