​Ambasadorul Ucrainei în Thailanda, Andrii Beşta, a fost găsit mort, pe Insula balneară Koh Lipe (sud), unde se afla în vacanţă împreună cu fiul său, a anunţat poliţia thailandeză, iar cauza decesului este, pentru moment necunoscută, relatează France24, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un diplomat de carieră, Andrii Beşta, în vârstă de 45 de ani, a fost numit ambasador al Ucrainei în Thailanda în 2016.

Poliţia thailandeză a anunţat că el a fost găsit mort duminică dimineaţa, către ora locală 5.30 (1.30, ora României), în camera unui complex hotelier de lux pe Koh Lipe, o insulă balneară frecventată de către turişti din cauza apelor ei albastre cristaline.

„Ancheta preliminară nu a arătat niciun semn de atac, niciun semn de raid sau violenţă”, a anunţat adjunctul purtătorului de cuvânt al poliţiei naţionale thailandeze Kissana Phathanacharoen.

Membrii echipei medicale care a sosit prima la faţa locului purtau combinezoane de protecţie, ca măsură de precauţie, în vederea examinării cadavrului, în timp ce autorităţile îl interogau pe fiul ambasadorului, Ostap, care a fost cazat în aceeaşi cameră cu tatăl său.

Ostap a declarat că tatăl său s-a culcat sâmbătă noaptea, către ora locală 23.00, şi că s-a trezit duminică dimineaţa, la ora locală 4.30, vomând, după care şi-a pierdut cunoştinţa, a declarat Kissana Phathanacharoen, care precizează că alţi martori au fost, de asemenea, interogaţi.

Corpul lui Andrii Beşta a fost trimis mai întâi la un spital local în vederea unei autopsii, după care a fost dus la un spital aparţinând poliţiei, la Bangkok, capitala thailandeză, în vederea unei anchete mai aprofundate cu privire la cauza morţii.

Beşta şi-a petrecut peste zece ani din carieră în Thailanda, unde a fost trimis în 2007 în calitate de consilier al misiunii diplomatice ucrainene la Bangkok, potrivit site-ului ambasadei ucrainene.

El a fost numit director general adjunct al ambasadei în 2011, după care a preluat postul de ambasador în 2016.