Mici figurine sunt colorate în straturi în camera de vopsit a LEGO înainte de a fi plasate pe o mini-arcadă ce amintește de un curcubeu, relatează The Guardian.

LEGO va lansa primul sau set de jucarii „LGBT friendly”Foto: Lego

Rezultatul, o cascadă de culori cu 11 figurine noi care pășesc înspre un viitor imaginar mai luminos, este primul set de jucării creat de producătorul danez pentru comunitatea LGBTQIA+ și numit „Toată lumea e grozavă”.

Culorile au fost alese pentru a reprezenta steagul original al comunității LGBT, acestora adăugându-li-se albul și rozul pentru a reprezenta comunitatea trans, și negru plus maro pentru a recunoaște diversitatea etnică din cadrul acestei comunități.

Figurinelor nu li s-a alocat niciun gen, cu o singură excepție, intenția fiind ca acestea să „exprime individualitate, rămânând în același timp ambigue”.

Excepția, o figurină mov cu o perucă stilizată, este „o referință clară la toate reginele drag fabuloase din lume”, afirmă designerul Matthew Ashton care inițial a creat setul pentru propriul birou.

„Mi-am schimbat birourile așa că am vrut să creez un spațiu în care să mă simt ca acasă și care să mă reprezinte pe mine și comunitatea LGBTQIA+ din care mă simt atât de mândru să fac parte”, a relatat Ashton.

Însă setul a atras în curând atenția altora, potrivit acestuia: „alți membri ai comunității LGBTQ+ de la Lego au venit să îmi spună cât de mult le place. Așa că m-am gândit că poate este ceva pe care ar trebui să îl împărtășim”.

„Crescând ca un copil LGBTQ+ - spunându-mi-se cu ce ar trebui să mă joc, cum ar trebui să umblu, cum ar trebui să vorbesc, ce ar trebui să port - mesajul pe care l-am primit mereu a fost că sunt cumva 'greșit'”, a mai spus Ashton.

„Aș fi vrut să văd o afirmație incluzivă care să spună 'toată lumea e grozavă'”, a explicat acesta și inspirația pentru numele setului.

Acesta va fi scos la vânzare de la 1 iunie, începutul lunii Pride.

Citește și: