Premierul italian Mario Draghi a anunțat că se va vaccina cu AstraZeneca pentru a dovedi încrederea în eficiența acestui vaccin, potrivit AFP.

Mario DraghiFoto: AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Nu am făcut încă o rezervare, dar grupul meu de vârstă se numără printre cei eligibili pentru a primi vaccinul și da, voi face AstraZeneca, fiul meu a făcut vaccinul alaltăieri în Anglia, deci nu există absolut nici o reținere, fără îndoială”, a spus el reporterilor din Roma.

Italia a reluat folosirea vaccinului anti-Covid AstraZeneca începând de vineri, a anunțat premierul Mario Draghi, după ce Agenția Europeană a Medicamentului a spus că beneficiile folosirii acestui ser depășesc riscurile, relatează Reuters.

Italia este printre țările care au suspendat folosirea vaccinului după descoperirea unor cazuri rare de tromboză la un număr de persoane vaccinate recent cu AstraZeneca.

”Prioritatea Guvernului rămâne vaccinarea a cât mai multor persoane cât mai repede posibil”, a spus Draghi într-o scurtă declarație.

Agenția Europeană a Medicamentului și-a exprimat joi convingerea că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, după finalizarea unei anchete privind cazuri de tromboză la unele persoane vaccinate cu acest ser, motiv pentru care peste 10 țări au suspendat folosirea acestuia. ”Este sigur și eficient”, subliniază EMA deși nu exclude total o legătură între evenimentele tromboembolice și vaccin.