Preşedinţia Statelor Unite a anunţat, marţi, că susţine iniţiativa Congresului de creare a unei comisii independente pentru anchetarea violenţelor produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, potrivit Mediafax.

Joe Biden Foto: Pool-CNP / INSTAR Images / Profimedia

Casa Albă susţine iniţiativa de formare a unei comisii de anchetă, a declarat marţi, conform agenţiei Reuters, Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a anunţat intenţia de creare a unei comisii independente pentru revizuirea "faptelor şi cauzelor" violenţelor comise pe 6 ianuarie la sediul Congresului de simpatizanţi ai fostului preşedinte Donald Trump.

Senatul SUA l-a achitat, sâmbătă, pe fostul preşedinte Donald Trump, care era inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru instigare la insurecţie.

Potrivit articolului de inculpare, "Donald Trump s-a implicat în delicte majore şi minore prin instigarea la acte de violenţă împotriva instituţiilor de guvernare din Statele Unite". Preşedintele Donald Trump a fost acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în faţa simpatizanţilor adunaţi în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acţiunile violente asupra Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.