The New York Times: Republicanii lui Trump, îngenunchiați. Ei nu mai militează pentru nimic

de DP     HotNews.ro
Luni, 15 februarie 2021, 4:31 Actualitate | Internaţional


Donald Trump
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia
În timpul primei dintre cele trei tentative de punere sub acuzare la care am asistat în viața mea, am văzut cum a fost pătată o rochie albastră. În timpul celei de-a doua, am văzut cum a fost pătat un adversar politic, scrie The New York Times, preluat de Rador.

Ce-am văzut în timpul actualei tentative, care s-a încheiat cu achitarea previzibilă dar revoltătoare a lui Donald Trump? Am văzut și am auzit țipetele unui polițist pe care o gloată îl strivea și îl umplea de sânge. A fost mai crud și mai respingător. Așa este și America.

Dar mă tot gândesc la anii ’90, la Bill Clinton, la toată acea melodramă și la felul în care republicanii au folosit-o, ilustrând totodată o anume caracteristică a partidului lor. Mă gândesc la cât de mincinoasă fusese ea atunci și la gluma proastă care este azi.

Republicanii au căutat să se definească drept păstrători ai tradiției, apărători ai proprietății, mândri susținători de modă veche ai onoarei, ai ordinii, ai patriotismului și ai altor principii asemenea. Cazul lui Clinton, mai ales acuzațiile de infidelitate, i-a ajutat să facă asta. Ei l-au transformat pe Clinton într-un simbol al depravării. Ei s-au gândit că cu cât îl pun mai mult la zid pe el (dar și pe Hillary), cu atât vor fi mai convingători în a-și demonstra ‘sfințenia’.

El reprezenta minciunile, iar ei reprezentau adevărul. El era obsesia sexuală, iar ei erau modestia. Monica Lewinsky a căzut în toată acea cruciadă ca un dar al zeilor. Ceea ce puteai vedea pe fețele republicanilor, când discutau despre relațiile lui Clinton cu ea, nu era indignarea. Era satisfacția, iar asta a alimentat ciudățenia în care niște oameni ca Newt Gingrich – care pe atunci era președintele Camerei Reprezentanților și își înșela nevasta cu o femeie mult mai tânără, care ulterior a devenit cea de-a treia lui soție – au format un adevărat zid de apărare în fața haosului moral.

Haos. Exact asta a întărit Trump. Nu haosul metaforic, ci unul real, mortal, ilustrat de filmele din 6 ianuarie pe care democrații din Camera Reprezentanților le-au prezentat în procesul lui din Senat. În ele puteau fi văzuți protestatarii căutându-i pe congresmeni așa cum niște lei aleargă după miei. (“Spânzurați-l pe Mike Pence!”, “Naaancy, unde ești?!?”) Imaginile îi arătau pe congresmeni temându-se pentru viața lor. Se puteau vedea înghesuiala, zdrobirea, strivirea, zgârieturile.

Toate astea ilustrau iadul sau ceva destul de asemănător, atunci când, cu șapte excepții, toți senatorii republicani nu l-au mai luat în seamă, astfel încât ei să poată vota achitarea lui Trump, renunțând în cele din urmă la orice pretenție la virtute sau la ‘valori’, un cuvânt devenit de multă vreme pentru ei o adevărată deviză. Ei și-au pierdut astfel irevocabil dreptul de le mai vorbi alegătorilor despre asemenea lucruri. Ei au dovedit că au fost mereu, ca și Gingrich, doar niște baloane umplute cu aer încins.

Se împacă bine cu iadul, atâta vreme cât sunt realeși. Era lui Trump a fost pentru republicani o eră a demascării, iar, încă de la început, unii republicani nu au avut măștile bine fixate pe față. Procesul și filmele prezentate nu le-au oferit niciun paravan în spatele căruia să se ascundă. Obiectul instigării promovate de Trump – nebunia, profanarea, numărul victimelor – reprezintă opusul a tot ceea ce partidul susținea că prețuiește mai mult.

Atât înainte, cât și după procesul din Senat, apărătorii lui Trump au susținut că nu există nicio legătură clară între lucrurile care i se reproșează președintelui și strigătele polițistului. Dar Camera Reprezentanților a distrus efectiv acest argument, ilustrând demersul nu doar prin cuvintele lui Trump din zilele, orele și minutele scurse înainte atacurilor mulțimii, dar și prin îndelungata și 'căznita’ sa campanie prin care a încercat să erodeze încrederea în procesul democratic, astfel încât, dacă procesele nu vor fi în favoarea sa, susținătorii să sară la bătaie. El poate fi un studiu cu încetinitorul al trădării. 6 ianuarie a fost pur și simplu ziua în care el a apăsat pe accelerator.

Privind în urmă, a fost punctul culminant a ceea ce președinția sa a dorit mereu să construiască, fructul inevitabil al meticuloasei sale îndoctrinări aplicate oamenilor de la bază, metodica sa degradare a instituțiilor americane, flirtul său cu presa de dreapta și recrutarea celor mai ambițioși și mai fără scrupule congresmeni republicani. Din ordinul său Josh Hawley, Ted Cruz și alți câțiva senatori republicani au promovat letala și falsa acuzație potrivit căreia alegerile ar fi fost frauduloase, deși asta nu i-a împiedicat să ajungă jurați și să pronunțe un verdict cu privire la un om pe care ei îl sprijiniseră deja. Ce sistem! Ce farsă!

În privința faptelor care i s-au reproșat, Clinton fusese absolut de neiertat, dar iată că apare acum Trump, iar republicanii decid că bunul simț și conduita sunt niște lucruri perimate. Adevărul, la fel. Măi să fie, uite că toate principiile, pe care au spus că le susțin în cazul lui Clinton, sunt acum negociabile, tolerabile, vetuste. Nu mai există nicio limită.

Dar filmările au depășit această limită. Chiar v-ați uitat la ele, domnilor senatori Hawley, Scott și Cruz (un alt congresmen care a spus ‘nevinovat’)? Ați văzut sângele și groaza întipărite pe fața polițistului? Chiar susțineți cinstit că nu există nicio legătură între minciunile lui Trump – reformulate de-a lungul anilor, repetate la nesfârșit și într-o manieră cât mai incendiară – și durerea polițistului?

Dormiți bine noaptea? Vineri, în timp ce procesul se apropia de momentul în care senatorii își vor pronunța verdictul, președintele Biden a fost rugat să spună ce crede despre proces. „Aștept doar să văd ce fac prietenii mei republicani – dacă se vor ridica împotrivă”, a spus el.

Ce declarație generoasă! Trump i-a îngenunchiat pe acești republicani cu mult timp în urmă. Să se ridice? În situația actuală, de-abia mai pot să se târască.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


7477 vizualizari

 • -9 (51 voturi)    
  Pravda americana (Luni, 15 februarie 2021, 6:18)

  shobolanul de santina [utilizator]

  Asta este The New York Times. De fapt este mult mai eficace decat Prava ruseasca pentru ca distruge US of A din interior inducand falsa impresie ca ii pasa...hehehe, ce gluma proasta articolul asta! Rusii rad de se prapadesc, genul ROFL...
  • +10 (30 voturi)    
   cine rade mai bine pana la urma??? (Luni, 15 februarie 2021, 7:45)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui shobolanul de santina

   Cred ca aflarea adevarului este cu mult mai importanta decat orice ras care vin din culise.

   Gravitatea faptelor a crescut pana la limite imposibil sau cu greu posibil de a fi crezute pana la manifestarea efectiva a acestora...

   Si o simpla concluzie: America este puternica pentru ca mereu se uita in oglinda si se intreaba cine suntem noi ca natie??? Si o i-au mereu de capat cu incredere
  • -12 (28 voturi)    
   Cine a platit (Luni, 15 februarie 2021, 8:02)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui shobolanul de santina

   acest articol?.Plangem un politist dar uitam ca astia au omorat zeci de cetateni de culoare nevinovati,in America.Vad ca neo marxismul este in floare.Probabil ca nu va apare comentariul acesta.
   • +2 (2 voturi)    
    ... (Luni, 15 februarie 2021, 19:17)

    prio [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

    Dovedeste "nevinovatia " omule , .... nu e asa ca e cam greu??
    Deci nu pleca de la asa zise adevaruri absolute precum "au murit nevinovati" pentru ca nu esti credibil.
 • +7 (25 voturi)    
  Fals redată problema cu Cinton! (Luni, 15 februarie 2021, 6:58)

  BEDE [utilizator]

  Ei bine, problema cu Clinton nu a fost că a umlat cu alte femei decât soția lui, ci că a mințit înaintea întregii națiuni. Da, republicanii se dădeau morali și apărători ai moralei (că mulți dintre ei erau ipocriți, aceasta este altă chestie), iar Clinton nu voia să apară imoral, așa că a mințit închipuindu-și că va ține minciuna, că nu vor putea aduce probe cu privire la ceea ce se întâmplase... Bill Clinton nu realiza cu cine avea a face. Aproape sigur chestia cu Monika Lewinski a fost montată de unii care știau bine metehele lui Bill Clinton și a fost montată în special pentru a-l șantaja, ca nu cumva să facă ceva care nu le convine lor - aici nu pot spune exact ce ar fi vrut să facă și lor nu le convenea.
  Iar Trump s-a arătat a fi unul pe care nu primește sfaturi de la nimeni și pe care nimeni nu-l poate avea sub control. Un paranoic.
  Și Bill Clinton și Trump au contributi masiv la scăderea încrederii în preștedinte, fiecare prin alte chestii... Trist, tare trist.
  • +7 (23 voturi)    
   putin despre Monika si Clinton (Luni, 15 februarie 2021, 7:59)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Clinton a mintit, asta este foarte clar acum, dar el stia ceea ce face si cu cine are de a face.

   Monika, dupa ani, a recunoscut ca ea s-a tinut de capul lui Clinton deci in analiza morala cred ca persoana care a gresit cel mai mult dpvd moral este Monika. Tot pentru ca sa arate ce frumoasa si disteapta este ea a pastrat rochitza...dhhh

   daca in cazul Clinton acum se vede mai clar ca a fost tarat clar in acest taraboi, nu pentru ca ar fi fost prea curat si nevinovat, nu se poate spune acelasi lucru despre Trump despre care este evident ca toata, dar toata viata lui a fost un magar fara de limite.

   Cinste mare celor care l-au votat si cred ca a facut lucruri marete pentru America -

   Republicanii prin promovarea lui Trump si-au ars direct in creier un butoias de gloante. sa fie sanatosi!

   Intrebarea este urmatoarea:
   Nu mai au Republicanii o alta varianta mai buna decat TRump???

   Democratii au aratat ca pot veni cu cineva care a fost cel putin la fel de bun ca si CLinton si numele lui este Obama.

   America are variante de joc -

   Dar sa vedem insa ce vor alege Republicanii sa arate ca pot. MIza este mare si nu cred ca vor alege din nou Trump, dar vom vedea...

   Astept cu mare interes derulare mai departe a evenimentelor.

   Intre timp mi-as dori un sondaj de opinie in randul populatiei, mai ales a simpatizantilor Republicani dupa acest proces - Good Luck!
  • +9 (15 voturi)    
   ///// (Luni, 15 februarie 2021, 8:43)

   GemstonePig [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Pe Trump nu putea nimeni sa-l controleze?! gluma mai amuzanta cred ca Israelul nu a auzit niciodata
  • +6 (12 voturi)    
   Corect! (Luni, 15 februarie 2021, 9:16)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Un pic OT, pt.ca era vorba de situatia actuala si de Trump acum, nu de Bill!

   Dar ai 100% dreptate!
   - cu Monica, a fost o provocare. Clinto sis-a dat in petec, dar faptul ca Monica a pastrat cu grija, atat timp, foaimoasa rochita patata, denota clar PREMEDITAREA!
   - acuzatia principala impotriva lui Clinton nu a fost depravarea, ci minciuna sub juramant!
  • +7 (23 voturi)    
   Pe Trump (Luni, 15 februarie 2021, 10:46)

   andreishana [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Il tin rusii sub control, nu republicanii lui.
 • -10 (30 voturi)    
  Famiglia Bush si Famiglia Romney si controlul (Luni, 15 februarie 2021, 7:34)

  xolv [utilizator]

  Neoconii si Establishment Republicans au esuat in recuperarea controlul partidulului..
  • -5 (31 voturi)    
   NY Times: sa prezinti infrangerea ca pe o victorie (Luni, 15 februarie 2021, 8:59)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Factual, trebuie sa stiti ca nu exista nici o concluzie definitiva a medicilor despre cauzele care au condus la moartea politistului respectiv.

   S-a spus si repetat aiurea ca "a fost batut cu extinctorul pana a murit" (CNN si alte media de stanga).

   Ulterior, CNN si-a retras afirmatiile pentru ca intre timp s-a descoperit ca politistul traia in seara zilei respective si ca le spusese medicilor ca a primit doze de "spray cu piper" (ceea ce nu este mortal).

   Asa ca noua varianta e ca dl Sicknick ar fi fost "sprayat pana a murit", asta era varianta propagandei stangiste, cu adaosuri video de "inghesuiala, zgarieturi, sange" (asta zice si NY Times, gazeta liberalilor de stanga).

   Doar ca potrivit anchetei FBI, dl Sicknick a telefonat chiar in seara zilei respective fratelui sau caruia i-a spus ca "se simte bine" si e ingrijit la spital.

   Ultima varianta e ca politistul Sicknick a murit "de atac de inima" !

   Vom vedea la un eventual proces daca se va confirma legatura intre inghesuiala, bataie, spray si cauza medicala a mortii politistului.

   4 civili au fost ucisi de catre fortele de ordine de la Capitoliu, anchetele vor arata in ce circumstante s-a tras asupra lor (o victima a fost o femeie, militar cu experienta, colegii dumneaei vor "aprecia").

   "Falsa acuzatie" despre frauda la alegeri nu a fost niciodata investigata pana acum, nu a existat nici o ancheta, nu s-a trecut prin vreun proces, dar stanga minte cu grosolanie, ca de obicei.

   Au fost depuse 81 de plangeri in rastimpul tehnic prea scurt, 34 au fost respinse pe motive de forma (nu de fond), nu au fost audieri.
   Mai mult de 20 se judeca in continuare, ceea ce presa oligarhiei nu va spune.
   Doar 21 au primit decizii definitive si doar 14 dintre el au fost pe fond !

   Oligarhia globalista din USA se teme ca stanga va pierde controlul Congresului in 2022 (asa de "ingenunchiati" sunt republicanii) si ca va urma un val de investigatii si puneri sub acuzare, fix dupa modelul promovat de cativa ani deja chiar de stanga.
   • +3 (11 voturi)    
    Azi (Luni, 15 februarie 2021, 13:07)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    nu am timp sa-ti citesc tezele, ca ma grabesc, dar din politete ti-am dat un minus
   • +1 (11 voturi)    
    Ciorba lunga de cuvinte (Luni, 15 februarie 2021, 13:29)

    albik [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    Te smiorcai ca ultimul snowflake ca oranjutanul a luat-o pe coaja. Ai si fantezii cu "investigatii si puneri sub acuzare" semn ca stalinismul il ai in sange.
    • -2 (6 voturi)    
     zise democracul la sfarsitul unei (Luni, 15 februarie 2021, 16:15)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui albik

     Puneri sub acuzare precedata de un simulacru de investigatie!
     Mai copile, tu chiar nu vezi ridicolul?
     Disonanta cognitiva? cum ii zice la chestia asta?
 • -4 (36 voturi)    
  Citind articolul acesta am facut un exercitiu (Luni, 15 februarie 2021, 8:03)

  Susufler0 [utilizator]

  scurt de imaginatie si mi l-am inchipuit pe autor scriind despre fata, politistului omorat de bestiile iesite in strada sa jefuiasca sa distruga si sa ucida, incitate nu atat de cele ce i se intamplasera unuia sau altuia dintre ai lor cat de pasivitatea care masca daca nu interesul anumitor oficiali statali democrati (guvernatori, primari, senatori, etc) atunci - sigur - inconstienta criminala !

  PS. Iata de ce textul este atat de gretos ! Pt ca nu vede adevarul decat incepand cu minutul 7 si 13 secunde , cum ar veni.

  PPS. Restul, ce a fost intre secunda 1 a primului minut si pana la secunda 13 a celui de-al saptelea minut nu exista nu ii intereseaza, nu trebuie stiut ! :((
 • -6 (36 voturi)    
  Falsele adevaruri tip The New York Times ! (Luni, 15 februarie 2021, 8:22)

  Cugetator [utilizator]

  In acest articol se exprima un melanj ametitor de adevaruri si minciuni. Doar ca provin dintr-unul din liderii presei americane, care s-a comportat extrem de ostil in comentarii si sondaje, fiind intotdeauna contra lui Trump, un om desigur imperfect dar totusi cu realizari majoritar pozitive. Acum NYT ncearca sa spuna ca a avut mereu dreptate ,dar eu nu dau doi bani pe cele spuse !
 • +10 (32 voturi)    
  Cand apar postacii rusi, e clar ca articolul e bun (Luni, 15 februarie 2021, 8:50)

  emil bobu [utilizator]

  si conform realitatii 100%.

  Republicanii intotdeauna au fost niste mari ipocriti, pusi pe capatuiala, ca PSD la noi, mincinosi si ticalosi pana in maduva oaselor si incapabili sa guverneze.

  Prezenta postacilor rusi de mai sus doar confirma faptul ca republicanii sunt ciuma Americii, blestemul de care nu mai scapa, cum e PSD la noi.
  • -5 (23 voturi)    
   Nici nu stiu daca merita efortul de a-ti (Luni, 15 februarie 2021, 10:28)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   explica ca republicanii americani nu sint un partid de stinga precum psd-ul de la noi fiindca am impresia ca nu am cui. Nici numele pe care l-ai ales nu ajuta. Retine totusi, daca poti : republicanii - dreapta, democratii - stinga (socialisti).
   • +6 (10 voturi)    
    Pardon (Luni, 15 februarie 2021, 13:02)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

    PSD e un partid de stanga imprejur.
 • -6 (28 voturi)    
  minciuni marca NYT (Luni, 15 februarie 2021, 9:09)

  idealogul [utilizator]

  Trebuie sa fii The New York Times si sa fi tare disperat ca sa prezinti o infrangere dezastroasa ca pe o victorie.
  La procesul politic din parlamentul SUA democratii au fost prinsi cu minciuna si au fost obligatii sa retraga "DOVEZI" inexistente inventate de ei.
  Cum nu sunt incapabili sa accepte realitatea prezinta infrangerea dezastroasa in fata lui Trump ca pe o victorie.
  Cica suporterii lui Trump strigau: “Spânzurați-l pe Mike Pence!”. Pana una alta nimeni nu a patit nimic nici inainte, nici atunci nici dupa aceea. Am vazut tipete de astea si in Romania si pe hotnews. Si alt adevar ascuns de NYT multimea nu a omorat pe nimeni. Nici macar politistul omorat cu extinctorul de incendii acum s-a aflat ca nu a murit din cauza suporterilor lui Trump.
  Din ce cauza a murit e secret. I-a intrebati pe NYT de ce tine secret acest lucru, dar e clar ca nu a murit lovit cu extinctorul. Alta minciuna marca NYT.
  S-a cerut moartea lui Nastase, Iliescu, Dragnea si a tuturor pesedistilor (cateva milioane) dar asta se pare ca e ok.
  Moartea lui Pence (care e republican) nu e ok.
  Dar moartea a milioane de pesedisti, a bugetarilor, a vamesilor, a profesorilor, a pensionarilor etc. e ok.
  Daca ipocrizia ar durea......
  • +4 (4 voturi)    
   ... (Luni, 15 februarie 2021, 19:22)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   Daca nu se stie cum a murit atunci cum stii tu ca nu l-au ucis sustinatorii lui Tramp ??
 • +7 (27 voturi)    
  Partidul Republican eo epava politica esuata (Luni, 15 februarie 2021, 10:45)

  enache22 [utilizator]

  A renuntat la principii, a renuntat la valori, a imbratisat rasismul, neo-fascismul si cultul personalitatii. E un partid ce nu mai respecta normele democratice si care sumbineaza statul de drept.
  • -5 (9 voturi)    
   hm (Luni, 15 februarie 2021, 12:55)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui enache22

   din cate stiu, neofascismul actual = corporatism, care se practica in marile companii, care sustin, acum, jackass
   • +3 (3 voturi)    
    ... (Luni, 15 februarie 2021, 19:22)

    prio [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    vezi ca trebuie sa citesti ca sa stii mai bine
 • +1 (7 voturi)    
  Ce prostie ! (Luni, 15 februarie 2021, 10:45)

  asavreau [utilizator]

  Înseamnă că în SUA nu mai este democrație. Punct.
  • +3 (3 voturi)    
   ... (Luni, 15 februarie 2021, 19:23)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   Asa insinueza unii pfuuu .....cit de manipulatori sunt !!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by