Prezentatorul Chris Wallace de la Fox News [televiziune considerată de orientare conservatoare, pro-republicană - n.trad.] a calificat discursul de învestire al președintelui Biden drept „cel mai bun” pe care el l-a „auzit vreodată”, după ce noul președinte făcuse apel la unitatea întregii țării, potrivit Rador care citează The Hill.

Chris WallaceFoto: foxnews.com

Prezentatorul emisiunii „Fox News Sunday” a afirmat că discursul a fost „cel mai bun” dintre toate pe care le-a auzit de la învestirea președintelui Kennedy în 1961.

„Mi s-a părut un discurs excelent”, a declarat Wallace după ceremonia de învestire a lui Biden. „Mi s-a părut cel mai bun discurs de învestire pe care l-am auzit vreodată”, a adăugat el.

Wallace a atras atenția asupra faptului că, „evident”, discursul „a fost influențat de emoția” revoltei de la Capitoliu de acum două săptămâni, când o gloată de simpatizanți ai fostului președinte Trump au luat cu asalt clădirea, incident soldat cu cinci morți.

„A fost o gloată de bătăuși, de insurgenți, de teroriști interni la locul ceremoniei”, a afirmat realizatorul de la Fox News. „Și Joe Biden spunea că democrația a învins. Am reușit să răzbim prin asta, și el vorbea despre cum va trebui să răzbim și pe viitor dacă va fi să fim o țară unită.”

Wallace a subliniat de asemenea și că președintele a făcut apel la confruntarea cu supremația albă și terorismul intern și înfrângerea lor, remarcând că discursul a părut per total „în parte predică [religioasă - n.trad.], în parte discurs mobilizator”.

„A fost un apel adresat calităților noastre morale, un apel care spunea că avem probleme enorme - Covid-19, economia, nedreptatea rasială, schimbarea climei -, dar că nu există nimic ce nu putem face dacă ne vom uni”, a apreciat el.

„Cum s-a mai spus, aceasta e partea ușoară”, a afirmat Wallace. „Acum el trebuie să transforme vorbele, retorica, în realitate și în fapte, dar eu cred că a fost un început minunat.”

Biden a fost învestit miercuri în calitatea de cel de-al 46-lea președinte al SUA și a ținut un discurs de aproximativ 20 de minute, care a inclus și un moment de reculegere pentru cei 400.000 de americani răpuși de Covid-19.

„Acesta e momentul nostru istoric de criză și de provocare. Iar unitatea este calea înainte. Și noi trebuie să întâmpinăm acest moment în calitate de State Unite ale Americii”, a spus Biden în timpul discursului. „Dacă vom face acest lucru, eu vă garantez că nu vom da greș.”