Franța: caz extrem de rar al unui bărbat care a murit de rabie după contactul cu liliecii
Sexagenarul a decedat în Limoges având encefalită.
Un parteneriat între spitalul parizian Necker și Institutul Pasteur, menit să identifice cauzele encefalitei nedocumentate, a condus la analiza genetică a probelor post-mortem.
Aceste teste au arătat că a contractat un lyssavirus de la liliacul european (EBLV-1).
"Datorită acestui diagnostic retrospectiv, acest caz a fost scos la lumină. Arată că există cazuri de rabie care pot fi ratate", a declarat pentru AFP Laurent Dacheux, directorul adjunct al centrului național pentru rabie la Institutul Pasteur.
Acest caz excepțional a fost menționat în cele din urmă într-un articol de știință pe site-ul mesvaccins.net și evidențiat de cotidianul regional Le Populaire du Centre.
În ceea ce privește liliacul european, "au trecut 35 de ani de când a avut loc o astfel de moarte în lume. Și în Franța continentală, aceasta este într-adevăr o premieră", a spus Dacheux.
"Am avut o moarte identică în 1985 în Rusia și alte două decese legate de lilieci cu EBLV-2 în 1985 în Finlanda și altul în Scoția în 2002", a adăugat el, estimând că "pacientul care a murit la Limoges a fost aparent în contact cu lilieci care au cuibărit în podul său".
În Franța, rabia a fost eradicată oficial din 2001, subliniază cercetătorul.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?