Peste 70 de studenți au fost acuzați de încălcarea Codului de Onoare al universității în timpul unui examen la matematică susținut la distanță din cauza pandemiei de COVID-19. Majoritatea cadeților au recunoscut că au copiat la examenul din luna mai.
72 din cadeții implicați sunt boboci iar un altul este în al doilea an de studii. 55 dintre aceștia au recunoscut că au copiat și au fost trimiși într-un program de reabilitare de 6 luni, urmând să fie considerați în perioadă de probă pe întreg parcursul studiilor la academia militară.
Universitatea a renunțat la o parte din acuzații din lipsă de dovezi sau fiindcă unii cadeți au renunțat la studii în timp ce alții vor urma să fie audiați de o comisie alcătuită din colegi studenți care vor hotărî dacă trebuie penalizați sau direct exmatriculați.
Codul de Onoare al Cadeților, gravat în piatră pe un monument de la West Point, notează că:
„Un cadet nu va minți, trișa, fura, sau tolera pe cei care o fac”.
„Sistemul de onoare la West Point este puternic și funcționează precum a fost gândit”, a afirmat general-locotenentul Darryl Williams, administratorul universității, într-un comunicat remis USA Today.
„Am luat o decizie deliberată de a ne menține standardele academice în timpul pandemiei. Cadeții trebuie să respecte aceste standarde”.
Associated Press notează că acesta este cel mai mare scandal privind trișatul care a afectat West Point după 1976, când 153 de cadeți au fost exmatriculați sau au renunțat la studii după ce au copiat la un examen de inginerie electrică.
Însă atunci majoritatea studenților au fost primiți înapoi la academie și li s-a permis să își termine studiile după ce maniera în care a fost desfășurată investigația a fost puternic criticată.
Academia West Point, care se află la aproximativ 100 de kilometri nord de orașul New York, are printre absolvenții săi unii dintre cei mai prestigioși generali americani, precum rivalii din Războiul Civil al SUA - Ulysses S. Grant și Robert E. Lee - sau comandanții Douglas MacArthur și Dwight Eisenhower din Al Doilea Război Mondial.
Citește și:
Eu, ca fost militar în armata RSR, auzeam vorbe, cum se întîmpla la Academia Militară de Comandă și Stat major, aia de pe ,,Dealul Țăcăliei".
La o armă, o categorie militară, se anunța un număr de locuri, să zicem că admisul ultim obținuse la examen nota 8,55, dar un protejat, al cuiva, nu dau nume, obținuse nota 5,01...Și aici era un schepsis, că nu putea să-l bage doar pe cel cu 5,01, și se suplimentau locurile, pînă la cel cu 5,01 și gata, problema se rezolva...Asta atunci, că era diktatură, cum este acum nu știu...
Dar cu meditațiile celor care urmau să susțină examenul de admitere la Academia Militară cum erau ? Contra cost, un ofițer dornic să studieze plătea unui ofițer superior, pentru meditațiile solda corespunzătoare pentru 12-18 luni...