Peste 1.000 de oameni din Japonia au rămas joi seară blocați pe o autostradă în mașinile lor, prinși într-un blocaj de trafic, cu puțină mâncare sau apă, în timpul unei furtuni puternice de zăpadă, potrivit CNN.

Autostrada blocataFoto: youtube.com

Rapoartele de blocaj în trafic pe autostrada Kanetsu, care leagă prefecturile Tokyo și Niigata, au început să apară de miercuri. Până la primele ore ale zilei de joi, autoritățile au închis intrarea pe autostradă pentru a atenua înfundarea.

Blocajul a început după ce o mașină s-a blocat în zăpadă adâncă în mijlocul autostrăzii, stopând traficul, potrivit companiei Nippon Expressway Company (NEXCO), operatorul de autostradă al țării.

Regiunile centrale și nordice ale țării au fost lovite de precipitații puternice în acea dimineață, perturbând tranzitul.

Blocajul a ajuns să se întindă joi seară până la 15 kilometri (aproximativ 9,3 mile), a declarat NEXCO pentru CNN. Unele mașini de pe anumite segmente ale autostrăzii s-au putut mișca încet cu porniri și opriri, dar unii șoferi au rămas blocați pe loc mai mult de 40 de ore.