Preşedintele ales Joe Biden îl va nominaliza pe procurorul general al statului California, Xavier Becerra, pentru funcţia importantă de secretar pentru Sănătate în viitoarea sa administraţie, a relatat duminică presa americană, transmite dpa, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alegerea lui Xavier Becerra, fost congresman, ca nominalizare pentru acest post vine ca o surpriză, conform ziarului New York Times, primul care a publicat această ştire.

Becerra, în vârsta de 62 de ani, a devenit în 2017 prima persoană latino care a depus jurământul în calitate de procuror general al statului California.

Potrivit presei americane, numele său era asociat mai degrabă cu postul de procuror general al SUA.

În calitate de procuror general al Californiei, Xavier Becerra a condus eforturile legale pentru a proteja Legea privind îngrijirea medicală accesibilă (Affordable Care Act) din perioada administraţiei Obama, care a extins foarte mult accesul la îngrijirea sănătăţii şi la protecţie, împotriva opoziţiei republicane în timpul administraţiei Donald Trump.

Dacă va fi confirmat de Senat, Becerra va juca un rol cheie în executivul democratului Joe Biden, deoarece preşedintele ales a făcut din combaterea pandemiei noului coronavirus una din priorităţile sale.

În timpul campaniei electorale, Joe Biden s-a angajat să alcătuiască cel mai divers Cabinet din istoria SUA.