Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, a anunţat joi seară numirea lui Brian Deese, fost expert pe teme economice şi climatice în Administraţia Barack Obama, în funcţia de viitor director al Consiliului Economic Naţional, informează site-ul Axios.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Brian Deese a fost director adjunct al Consiliului Economic Naţional şi director adjunct al Oficiului pentru Management şi Buget, în timpul Administraţiei Barack Obama. Brian Deese a contribuit la planul de relansare a industriei auto din SUA şi la negocierea Acordului Climatic de la Paris. Administraţia Donald Trump a retras Statele Unite din Acordul Climatic, dar Joseph Biden vrea readerarea la tratat, citează Mediafax.

"Brian Deese este unul dintre cei mai experimentaţi şi capabili funcţionari publici din SUA, o voce de încredere pe care pot conta să ne ajute în actuala criză economică, pentru construirea unei economii mai bune, care să includă pe toată lumea şi care să abordeze riscul schimbărilor climatice într-un mod care să creeze locuri de muncă americane bine-plătite", a declarat Joseph Biden.

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, a prezentat, luni, noi propuneri pentru funcţii importante în viitoarea Administraţie de la Washington. Janet Yellen, fost preşedinte al Rezervei Federale (FED), a fost nominalizată pentru postul de secretar al Trezoreriei, iar Wally Adeyemo, fost adjunct al consilierului pentru Siguranţă Naţională în timpul Administraţiei Barack Oabama, a fost desemnată adjunct al secretarului Trezoreriei.

Neera Tanden este propunerea lui Joe Biden pentru conducerea Biroului de Management şi Buget de la Casa Albă. Cecelia Rouse, decan al Facultăţii pentru Afaceri Publice şi Internaţionale a Universităţii Princeton, a fost propusă pentru funcţia de preşedinte al Oficiului Consilierilor Economici. Kate Bedingfield a fost numită director pentru Comunicare al Casei Albe, iar Jen Psaki, şef al Biroului de presă.