Soluție inedită a poștei belgiene pentru a face față vânzărilor online: Coletele vor putea fi ridicate de la Decathlon
Operatorul poștal bpost se confruntă, ca multe alte servicii poștale din întreaga lume, cu un număr fără precedent de livrări după ce restricțiile impuse pentru a combate pandemia au dus la închiderea magazinelor și i-au ținut pe oameni în case.
Poșta belgiană a angajat 3.000 de persoane temporar, a mărit numărul de livrări la două pe zi în anumite părți ale țării și a încheiat un parteneriat cu Decathlon pentru ca belgienii să își poată ridică o parte a pachetelor la magazinele sale.
Bpost a fost nevoită să livreze cu 78% mai multe colete în al doilea trimestru din 2020 comparativ cu cel din urmă cu un an iar săptămâna trecută a înregistrat un număr record de 600.000 de livrări într-o săptămână.
Majoritatea magazinelor nealimentare din Belgia au fost închise timp de două luni în timpul primului val al pandemiei de COVID-19 și pentru o lună în al doilea val, alimentând o creștere a vânzărilor online.
Magazinele din această țară s-au redeschis de abia marți.
Amazon a anunțat că vânzările realizate de comercianți independenți pe platforma sa au depășit 4,8 miliarde de dolari la nivel mondial între Black Friday și Cyber Monday, o creștere cu 60% față de anul anterior.
Bpost intenționează să livreze în continuare în jur de 95% din colete, urmând ca deocamdată doar 5% din acestea să fie ridicate de la Decathlon și alte magazine din țară.
Citește și:

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat