Un tribunal din Moscova a condamnat vineri la 15 zile de închisoare un activist care cu o zi în urma a demonstrat în fața sediului Serviciilor de securitate din Rusia deghizat în Isus Hristos, simulând crucificarea, arătându-și sprijinul pentru prizonierii politici, relatează AFP.

simulare crucificare RusiaFoto: Captura YouTube

Îmbrăcat cu o pânză, cu brațele legate de o cruce, în timp ce acesta stătea cu picioarele pe un taburet, Pavel Krissevich a protestat joi seară la Moscova față de justiția arbitrară a Rusiei, arătându-și sprijinul pentru prizonierii politici.

Acoliții săi au folosit fumigene și au dat foc unor dosare pe ale căror coperte erau scrise numele unor deținuți celebri, potrivit unui video postat online. A fost arestat la fața locului.

Un tribunal districtual din Moscova l-a condamnat vineri pe Krissevich la 15 zile de închisoare pentru că nu a respectat ordinele poliției, a spus o purtătoare de cuvânt pentru AFP.

În 2015, artistul Piotr Pavlenski, cunoscut pentru spectacolele sale radicale, a dat foc la porțile Lubianka, clădirea care a adăpostit sediul KGB și, în prezent pe cea a succesorului său, FSB.

Pavel Krissevitch s-a deghizat în august în polițist și a simulat înjunghierea unui manechin care simboliza prizonierii politici ruși pentru a denunța ”statul care cere sânge”.