O nuntă israeliană s-a terminat cu plânsete și sânge după ce poliția a intrat cu forța peste invitați pentru a sparge adunarea, acuzând familia că încalcă măsurile de carantină impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, transmite The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile șocante cu fratele miresei târât afară cu sânge șiroindu-i pe față și alți invitați aflați la pământ au făcut înconjurul social media în Israel, guvernul anunțând deschiderea unei anchete.

Familia, care locuiește într-o colonie din Cisiordania, a acuzat ofițerii că au atacat invitații în timpul celebrării ținute miercuri noaptea, afirmând că a respectat regula care limitează adunările la 20 de persoane.

Poliția a relatat că un ofițer a fost atacat de proprietara casei după ce a fost rugată să se legitimeze, moment în care alți invitați au început să arunce cu „sticle cu ulei” în agenți.

Ofițerii au declarat că bărbatul ce poate fi văzut în înregistrarea video cu fața sângerândă a fost arestat după ce a aruncat cu o sticlă de ulei și a alunecat pe acesta.

„În timpul arestării atât un ofițer cât și suspectul au alunecat pe ulei și au fost răniți de sticla spartă”, a anunțat poliția israeliană într-un comunicat.

Incidentul a provocat indignare în rândul unor politicieni israelieni, ministrul de interne Aryeh Deri scriind pe Twitter că „nu există niciun motiv din lume pentru ca poliția să se năpustească asupra oamenilor cu arme în mână și să îi rănească”.

Deri, care face parte din comunitatea de evrei ultraortodocși la fel ca nuntașii, a cerut demararea unei anchete. Amir Ohana, ministrul pentru securitate publică, a promis că va urmări personal investigația, poliția fiind în subordinea ministerului său.

„Sunt într-adevăr imagini dificile și nefericite”, a declarat acesta despre filmare.

Guvernul israelian a reintrodus carantina generală în 18 septembrie după ce rata infecțiilor ajunsese printre cele mai mari la nivel mondial.

Unele comunități ultraortodoxe au fost acuzate de ignorarea regulilor, ajungând ocazional la confruntări cu forțele de ordine.

Carantina, care include și coloniile israeliene din teritoriile revendicate de palestinieni, a fost extinsă până duminică.