O nouă statuie a Melaniei Trump a fost dezvăluită marți în Slovenia natală a primei doamne a Statelor Unite pentru a înlocui originalul ars în iulie și pentru a aminti originile străine ale soției președintelui american, care condamnă imigrația, potrivit AFP.

Statuia din bronz a Melaniei TrumpFoto: youtube.com

În mărime naturală și cocoțată pe un trunchi de copac în mijlocul unui câmp, lângă Sevnica, un oraș din estul Sloveniei, unde Melania Trump și-a petrecut copilăria, lucrarea din bronz o arată fluturând cu mâna, un gest inspirat de o poză a cuplului prezidențial.

Această „caricatură” a fost comandată de un artist american, Brad Downey, care a vrut să o facă un „non-monument, o contrapropagandă”. El a declarat pentru AFP că vrea să critice politicile șefului de la Casa Albă, amintind că propria soție, născută Melania Knavs în Iugoslavia, este imigrantă.

Anul trecut, el a comandat o primă statuie reprezentând-o pe fostul model în faimoasa ei rochie albastră de la un meșter sloven, Ales Zupevc, născut în același an și în același spital ca Prima Doamnă.

Prima statuie, sculptată cu drujba dintr-un trunchi de copac, comparată rapid de localnici cu o sperietoare de ciori, fusese arsă de străini vara trecută. Prin urmare, Brad Downey a comandat această copie, realizată dintr-un material mai solid și monocrom.

Cei prezenți la dezvelirea celei de-a doua statui au putut aprecia „tortul Melania”, produs acum de o brutărie din Sevnica, o creație gourmet care face parte dintr-o gamă de produse slovene dedicate ”fiicei locului” și care include și „Melania miere” și chiar „papuci Melania”.