Un britanic în vârstă de 28 de ani care a primit în fiecare an o sticlă de whisky vechi de 18 ani de la tatăl lui de ziua sa își vinde colecția pentru a-și cumpăra prima locuință după ce prețul sticlelor a crescut de peste 10 ori, relatează BBC și CNBC.

Macallan 18Foto: PR Fire / SWNS / Profimedia Images

Matthew Robson, care locuiește în Somerset în sudul Angliei, s-a născut în 1992 iar de-a lungul vieții sale tatăl său, Pete, a cheltuit în jur de 5.000 de lire sterline pe 28 de sticle de Macallan single malt. Colecția valorează acum peste 40.000 de lire și a fost scoasă la vânzare.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani a declarat că „probabil n-a fost cel mai bun cadou pentru un băiat tânăr” dar că a primit „instrucțiuni stricte să nu le deschidă niciodată”.

Pete Robson a relatat că nu a fost singurul cadou pe care l-a primit fiul său de ziua acestuia dar că „m-am gândit că ar fi interesant dacă i-aș cumpăra una (n.r. sticlă de whisky) în fiecare an ca să aibă 18 sticle pentru când face 18 ani”.

Experții afirmă că între timp whisky-ul Macallan a devenit colecționabil iar Matthew speră să își vândă colecția pentru 40.000 de lire pentru a depune un avans pentru o casă, brokerul de whisky care se ocupă de tranzacție catalogând colecția drept „un set perfect”.

O sticlă de Macallan 18 se vinde în prezent cu aproximativ 300 de lire, un salt semnificativ de la prețul de 21 de lire pe care îl avea când Robson a început tradiția.

„Prețul Macallan a crescut masiv în ultimii 5-10 ani. Însă adevărata valoare în cazul de față stă în mărimea colecției”, a declarat brokerul.

Pete Robson a început tradiția cumpărării de sticle Macallan cu fratele mai mare al lui Matthew și a continuat-o cu acesta și sora sa mai mică.

Citește și: