Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că analizează în prezent mai multe alternative de a acţiona în privinţa aplicaţiei video TikTok a firmei chinezeşti ByteDance, neexcluzând posibilitatea interzicerii acesteia, informează Reuters.

tiktokFoto: Hotnews

"Analizăm TikTok. Este posibil să interzicem TikTok. Este posibil să facem şi alte lucruri", a declarat Trump reporterilor înainte de a părăsi Casa Albă pentru o deplasare în statul Florida.

"Există câteva opţiuni. Dar se întâmplă multe. Deci, vom vedea ce se întâmplă", a mai spus preşedintele SUA.

Persoane care sunt la curent cu această problematică susţin că Statele Unite se pregătesc să adopte măsuri în privinţa aplicaţiei TikTok pe fondul îngrijorărilor cu privire la securitatea datelor personale colectate de populara aplicaţie chinezească, citează Agerpres.

Secretarul de stat Mike Pompeo vehiculase deja ideea interzicerii TikTok în Statele Unite, deoarece este proprietatea companiei chineze ByteDance. Administraţia de la Washington a înăsprit în ultima vreme măsurile împotriva firmelor IT din China, avertizând că acestea prezintă riscuri de securitate.

'TikTok este supusă unei investigaţii a CFIUS şi îi vom face o recomandare preşedintelui în această privinţă, săptămâna aceasta', a spus Mnuchin, aflat alături de preşedintele Donald Trump, care a confirmat: 'Suntem cu ochii pe TikTok', potrivit Agerpres.

În contextul tensiunilor dintre SUA și China, America se gândește să interzică aplicația TikTok și alte rețele sociale din China.

TikTok este celebră pentru micile clipuri video devenite virale și pentru faptul că are un public mult mai tânăr decât Facebook. Estimările sunt că TikTok are 800 de milioane de useri în lume, dintre care 120 de milioane în SUA.