Circa 300 de protestatari sarbi au atacat Ambasada americana de la Belgrad, reusind sa patrunda in cladire si sa incendieze fatada, transmite CNN. Potrivit postului american de televiziune, cei care au atacat ambasada au fost ovationati de participantii la mitingul de protest impotriva independentei Kosovo care a adunat sute de mii de oameni in capitala Belgrad. In timpul protestelor, aproximativ 100 de persoane au fost ranite, printre care si 30 politisti. Un oficial american a declarat ca in Ambasada a fost gasit un corp carbonizat, iar victima nu este un angajat al corpului diplomatic american.

Cladirea Ambasadei SUA a fost inchisa inca de duminica, dupa ce fusese atacata de manifestanti nemultumiti de sprijinul pe care Administratia de la Washington l-a acordat separatistilor albanezi din Kosovo.

Cladirea, aflata in centrul capitalei Belgrad, nu era protejata de fortele de ordine. Masini ale politiei sarbe puteau fi observate imprastiind manifestantii. Zeci de politisti au fost trimisi sa disperseze multuimea, care i-a atacat cu pietre si bate.

CNN anunta ca drapelul sarb a fost arborat pe cladire de catre unul dintre manifestanti.