Ambasadorul Chinei în Germania, Wu Ken, a fost convocat vineri la Ministerul de Externe de la Berlin, pentru a oferi clarificări despre legea privind siguranţa naţională din provincia Hong Kong, afirmă surse citate de publicaţia Süddeutsche Zeitung potrivit Mediafax.

Protest in Hong KongFoto: Kino International / Everett / Profimedia

„Ambasadorul Wu Ken a fost invitat la o discuţie la Ministerul de Externe”, a declarat un oficial guvernamental german citat de Süddeutsche Zeitung.

Miguel Berger, secretar de stat în Ministerul german de Externe, „i-a prezentat ambasadorului Chinei poziţia Germaniei” faţă de situaţia din Hong Kong, a precizat oficialul citat.

Germania şi partenerii din cadrul Uniunii Europene au exprimat îngrijorare în legătură cu noua lege privind siguranţa naţională aplicată de Beijing în Hong Kong, atrăgând atenţia că acţiunea afectează autonomia provinciei şi situaţia statului de drept.

Statele Unite, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au criticat dur noua lege privind siguranţa naţională din Hong Kong, considerând iniţiativa o încercare a Beijingului de consolidare a controlului politic asupra provinciei autonome chineze.