Un tribunal din vestul Rusiei a condamnat un martor al lui Iehova la șase ani și jumătate de închisoare pentru „extremism”, o sentință pe care organizația a descris-o ca fiind fără precedent în lungime și severitate, relatează Moscow Times.

Tribunal RusiaFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Profimedia Images

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost condamnat marți de un tribunal din Pskov după ce razii în masă au condus la arestarea a zeci de membri ai cultului în urmă cu doi ani.

Autoritățile au amplasat microfoane în apartamentul familiei și i-au monitorizat mișcările timp de mai multe luni înainte ca agenți înarmați să descindă în timpul unei adunări religioase ținute în locuința bărbatului.

„Aceasta este cea mai lungă și dură sentință la care a fost condamnat un Martor al lui Iehova în Rusia”, a anunțat organizația într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al acesteia, Jarrod Lopes, a criticat Rusia pentru nerespectarea propriei constituții care garantează libertatea religioasă și respectarea drepturilor omului.

Sentința reprezintă ultimul episod al tentativei de reprimare a cultului de către autoritățile ruse, pe care țara l-a declarat ca fiind o organizație „extremistă” în 2017.

Pe același subiect: