Protestele ce solicită reformarea poliției după uciderea lui George Floyd, un bărbat de culoare din Minneapolis, au avut loc și duminică în Statele Unite, manifestațiile fiind cel puțin la fel de extinse ca cele de sâmbătă, transmite Reuters.

Protest langa Casa Alba dupa moartea lui George FloydFoto: Olivier DOULIERY / AFP / Profimedia

Protestele din weekend s-au desfășurat fără violențe majore, în contrast cu confruntările cu forțele de ordine, incendierile și jafurile din alte zile.

”Am polițiști în familie, cred că este nevoie de poliție. Dar cred că este nevoie și de reformă”, a spus Nikki Williams, un bărbat de culoare, veteran al forțelor aeriene, ce a protestat duminică în Washington.

Unul dintre cele mai mari proteste de duminică a avut loc în Los Angeles, o televiziune locală estimând că 20.000 de persoane au mășăluit pe celebrul Hollywood Boulevard.

În New York, mai multe grupuri de protestatari au manifestat prin centrul Manhattan-ului cu pancarte precum ”Luați bani de la poliție, finanțați școlile”.

În capitala Washington, o adunare consistentă de protestatari a umplut străzile de lângă Casa Albă, scandând ”Așa arată democrația” și ”Nu pot să respir”.

Intensitatea protestelor a început să scadă săptămâna trecută începând de miercuri, după ce procurorii din Minneapolis i-au arestat pe toți cei patru polițiști implicați în moartea lui George Floyd.