Barack Obama a castigat marti alegerile primare democrate in statul american Wisconsin, aceasta fiind a noua sa victorie consecutiva impotriva rivalei Hillary Clinton, anunta agentiile internationale de presa.

Obama a castigat si caucus-ul din Hawaii, statul in care s-a nascut. Wisconsin va trimite 74 de delegati la Conventia Nationala a Partidului Democrat, ce se va desfasura in vara, la Denver (Colorado), in timp ce Hawaii vor avea 20 de reprezentanti.

Pana in acest moment, Barack Obama a castigat sprijinul a 1.316 delegati democrati, in timp ce Hillary Clinton se bucura de sustinerea a 1.241 de delegati. Pentru a obtine nominalizarea partidului, un candidat democrat are nevoie de 2.025 de delegati.

In competitia din Partidul Republican, John McCain l-a invins, conform asteptarilor, pe Mike Huckabee in alegerile desfasurate in Wisconsin si in statul Washington.

Numarul delegatiilor in Partidul Republican, pana in acest moment, este urmatorul: John McCain are 942 de delegati, Mitt Romney are 253 de delegati, in timp ce Mike Huckabee se bucura de sprijinul a 245 de delegati.