Poliția din Melbourne caută un bărbat care a găsit o metodă ingenioasă să fure un colier Versace din vitrina unui magazin - a folosit o undiță pentru a scoate bijuteria de la gâtul unui manechin, potrivit CNN.

furt cu undițaFoto: Victoria Police

Bărbatul, care încă nu a fost identificat, a folosit o undiță pentru a trage colierul de la gâtul unui manechin aflat în vitrina unui magazin din Melbourne. Furtul s-a petrecut în 24 februarie, noaptea, în jurul orei 02.00, și a fost anunțat de Poliție miercuri.

În imaginile făcute publice de către Poliția din statul Victoria se poate vedea cum bărbatul ajunge la magazin ținând în mână o undiță și se uită de jur împrejur, pe strada aparent pustie. Autoritățile spun că el a reușit să facă o gaură în geamul din sticlă, apoi a glisat tija de pescuit în incinta magazinului, pentru a ridica colierul de pe un manechin.

"Se pare că hoțul a "pescuit" aproximativ trei ore până când a reușit să ajungă la captură", a transmis Poliția.

"Nu mi-a venit să cred (...) Trei ore și jumătate, cu două tije, încercând să obțină acest colier. Este uimitor", a declarat Steven Adigrati, proprietarul magazinului.

Hoțul a lăsat în urmă un indiciu - cârligul de la undiță. Poliția a difuzat imagini cu bărbatul și a transmis și semnalmentele acestuia, solicitând populației să furnizeze orice informații ar putea avea despre autorul furtului. Valoarea colierului Versace furat nu a fost dezvăluită.