Oficialii din domeniul sănătății din statul Washington investighează un posibil focar de coronavirus la o unitate de asistență medicală unde două persoane au fost testate pozitiv cu noul virus, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

În total, opt persoane din statul Washington au fost testate pozitiv, inclusiv un bărbat a cărui moarte a fost raportată sâmbătă, ceea ce îl transformă în prima victimă a coronavirusului din Statele Unite.

Cele două persoane care s-au îmbolnăvit în centrul de îngrijire medicală sunt o asistentă în vârstă de 40 de ani și o femeie în vârstă de 70, care se află în stare gravă.

Două cazuri noi au fost confirmate duminică de oficialii de sănătate publică din Seattle și King County. Ambii sunt bărbați care au în jur de 60 de ani. Unul dintre aceștia este „într-o stare critică, dar stabilă” la Valley Medical Center din Renton. Celălalt este în stare critică la Virginia Mason Medical Center, se arată într-un comunicat.

„Ne așteptăm ca numărul celor infectați să crească pe măsura ce testăm din ce în ce mai multe persoane si avem rezultate confirmate”, se arată într-un comunicat de presă al departamentului de sănătate.

Celelalte persoane care au fost depistate pozitiv cu Co-Vid 19 sunt un băiat de liceu, o femeie care a călătorit în Coreea de Sud și un bărbat neidentificat.

California este statul care are cel mai mare număr de cazuri pozitive, 11.