Recep Erdogan acuză UE că lasă singură Turcia să aibă grijă de migranți și anunță că țara sa va lăsa granițele deschise pentru ca aceștia să ajungă în Europa.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu vom închide porţile în perioada următoare şi acest lucru va continua. De ce? Uniunea Europeană trebuie să-şi ţină promisiunile. Nu suntem obligaţi să avem grijă de atât de mulţi refugiaţi, să-i hrănim'', a spus preşedintele în discursul de sâmbătă.

Erdogan a susţinut că 18.000 de migranţi au trecut frontiera pentru a ajunge în Europa începând de vineri, o cifră imposibil de confirmat, şi că numărul lor ar putea creşte sâmbătă la 25.000-30.000.

El s-a plâns că fondurile transferate Turciei de Uniunea Europeană în sprijinul refugiaţilor sosesc prea târziu, afirmând că i-a cerut cancelarului german Angela Merkel să trimită fondurile direct guvernului turc.

Poliţiștii greci au folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de migranți care aruncau cu pietre în polițiștii de frontieră de la granița cu Turcia, relatează Reuters.

Grecia a declarat sâmbătă că este decisă să menţină vigilenţa la graniţa cu Turcia şi să împiedice intrările ilegale în Uniunea Europeană, după ce Ankara a permis unui mare număr de migranţi să ajungă în zona de frontieră.