Legea în Marea Britanie se schimbă iar teroriștii trebuie să execute două treimi din pedeapsă pentru a putea fi eliberați. Modificarea s-a produs în regim de urgență, cu doar câteva zile înainte ca mai mulți extremiști să fie eliberați, scrie Sky News. ​

Sudesh AmmanFoto: Captura YouTube

Guvernul a grăbit trecerea prin Parlament a noii legi după ce doi foști teroriști au fost suspectați de lansarea unor atacuri, la o lună distanță unul de celălalt.

Schimbarea va afecta aproximativ 50 de teroriști închiși care ar fi trebuit să fie eliberați după ispășirea a jumătate din totalul pedepsei. Acum, va fi nevoie ca aceștia să stea două treimi din total închiși, înainte de a fi eligibili pentru eliberare.

Înainte de a putea fi eliberați, aceștia vor trebui să treacă și de testele la care vor fi supuși de psihiatrii și judecători.

Modificarea de urgență a legii a fost cauzată de atacul terorist recent de pe Streatham High Road, din Londra. Sudesh Amman, închis în trecut pentru terorism, a înjunghiat două persoane pe Streatham High Road, la doar 10 zile după ce fusese eliberat.

Cu doar 2 luni înainte, un alt terorist condamnat, Usman Khan, a înjunghiat mortal 2 oameni la un eveniment pentru reabilitarea deținuților, organizat în zona London Bridge.