China continentală a înregistrat, marți, 1.749 de cazuri noi de infecții cu noul coronavirus, a anunțat, miercuri, Comisia Națională de Sănătate a țării, citată de Reuters.

ChinaFoto: Profimedia Images

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus, în China continentală, a ajuns la 74.185.

Trendul descendent al îmbolnăvirilor, început luni, a continuat și în cursul zilei de marți când a fost raportat cel mai mic număr din 29 ianuarie încoace.

Autoritățile chineze anunță că 136 de persoane au murit, marți, iar numărul deceselor înregistrate până acum în China continentală a ajuns la 2.004.

În provincia Hubei, epicentrul focarului de COVID-19, au fost raportate 132 de decese noi, dintre acestea, 116 fiind în orașul Wuhan, potrivit Mediafax.

Coronavirus, studiu: boala ar fi benignă în 80% din cazuri

Pneumonia Covid-19 se dovedește benignă în patru cazuri din cinci și mortală în numai 2,3% din cazuri, potrivit unui studiu vast făcut în China pe mai mult de 70.000 de persoane. Boala apărută în decembrie la Wuhan (centru) a contaminat peste 72.000 de persoane, din care aproape 1.900 mortal, potrivit La Tribune de Geneva, citat de Rador.

Centrul chinez de control și prevenție a maladiilor a făcut un studiu care se referă la 72.314 de cazuri confirmate, suspecți, diagnosticați clinic și asimptomatici de pneumonie virală constatate din 11 februarie. Este vorba de cel mai mare studiu făcut de la începutul epidemiei.

Iată principalele concluzii ale studiului publicat de Jurnalul chinez de epidemiologie

* Vârsta a treia în situație de risc.

* Maladia este benignă în 80.9% din cazuri, “gravă” în 13,8% din cazuri și “critică" în 4,7% din cazuri.

* Persoanele în vârstă de peste 80 de ani au cel mai mare grad de risc, cu o rată a mortalității de 14,8%.

* Pacienții deja afectați de boli cardiovasculare sunt cei mai amenințați de un final fatal, înaintea diabeticilor sau persoanelor care suferă de maladii respiratorii cornice sau de hipertensiune.

* Nu s-a înregistrat niciun deces la copii sub 10 ani, chiar dacă cel puțin doi nou-născuți au fost contaminați în pântecul mamei.

* Până la 39 de ani, rata mortalității rămâne foarte scăzută, de 0,2%, apoi crește cu vârsta.

* Bărbații sunt mai expuși decât femeile unui sfârșit fatal (2,8% față de 1,7%).