Șase persoane au fost ucise și două grav rănite vineri după ce o persoană a deschis focul în orașul Rot am See (sud-vestul Germaniei), potrivit poliției locale, care evocă o pistă familială, scrie AFP.

Rot am SeeFoto: Google Maps

UPDATE Cele șase persoane ucise sunt trei bărbați de 36, 65 și 69 de ani și trei femei de 36, 56 și 62 de ani, potrivit șefului poliției din Aalen, Reiner Möller.

Ucigașul, în vârstă de 26 de ani, avea un permis de port-armă și practica tirul sportiv. El este cel care a sunat la poliție pentru a se denunța.

Printre victime se numără mama și tatăl tânărului.

---------------------

Mai multe persoane au fost rănite, dintre care două grav, în cursul acestor focuri care au răsunat la ora locală 12,45 (11,45 GMT) în mica localitate din apropiere de Stuttgart.

Incidentul a avut loc într-un han, în apropiere de gară, potrivit cotidianului Bild.

Poliția a afirmat că "potrivit primelor informații" suspectul, "un german", și victimele făceau parte din aceeași familie.

Victimele, descoperite potrivit Bild la intrarea în han, participau la o "reuniune familială", afirmă Spiegel, care citează sursă din poliția.

Ucigașul ar fi un bărbat născut în 1983, potrivit Bild, a acționat singur și nu există indicii legate de existența unui eventual complice, după cum arată agenția germană dpa.

Germania s-a confruntat cu mai multe atacuri armate în ultimii ani.

Două persoane au fost ucise în 9 octombrie la Halle de un simpatizant neonazist care a încercat să intre, fără succes, într-o sinagogă în ziua de Yom Kippour. Acesta a fost arestat.

Autoritățile germane sunt în stare de alertă după mai multe atacuri jihadiste. Cel mai sângeros a avut loc în decembrie 2016, când un tunisian, Anis Amri, a intrat cu un camion într-un târg de Crăciun, în Berlin, ucigând 12 persoane.