Președintele american Donald Trump a indicat marți că poartă discuții pentru un „acord comercial” cu Uniunea Europeană, în marja unei întâlniri bilaterale la Forumul economic de la Davos cu șefa executivului european Ursula von der Leyen, relatează AFP.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

„Vom discuta un acord comercial bun” cu europenii, le-a declarat Trump jurnaliștilor, menționând că a auzit despre președinta Comisiei Europene că este „dură în negocieri”.

La rândul său, Ursula von der Leyen s-a declarat „convinsă” că va putea stabili cu autoritățile americane „o agendă pozitivă referitoare la comerț, precum și la tehnologie, energie și alte subiecte”.

Deși Statele Unite tocmai au încheiat recent un armistițiu comercial cu China, relațiile lor în materie cu Uniunea Europeană rămân însă reci.

Washingtonul și Parisul au convenit totuși marți să evite orice „escaladare” în conflictul care le opune în privința deciziei Franței de a taxa marile companii din domeniul tehnologiei, printre care și giganții americani din acest sector.

Statele Unite amenințaseră că vor replica cu suprataxe vamale, susceptibile să angreneze toată Uniunea Europeană în conflict.