Confruntările armate dintre forțele guvernamentale libiene și Armata Națională Libiană (LNA), condusă de generalul Khalifa Haftar au reizbucnit marți la Tripoli, după ce liderul LNA a refuzat să semneze acordul privind încetarea focului, negociat la Moscova, potrivit Mediafax care citează agenția rusă de presă TASS.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fayez Sarraj, şeful Guvernului din Tripoli recunoscut de Naţiunile Unite, şi Khalifa Haftar, liderul grupului insurgent Armata Naţională Libiană au discutat luni la Moscova pentru a discuta despre situația din Libia.

În acest context, un armistițiu propus de către președintele Rusiei, Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan a intrat în vigoare pe 12 ianuarie, ca parte a unui set mai amplu de măsuri privind situația din Libia.

Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, al Sarraj și liderul Consiliului de Stat al Libiei, Khaled al-Mishri au semnat luni acordul de pace propus de Rusia și Turcia, în timp ce Haftar a refuzat să semneze documentul.

Între timp, site-ul libian de știri Al-Wasat informează, citând martori oculari, că zonele de sud ale capitalei Libiei, Tripoli, sunt afectate de noi confruntări armate între forțele guvernamentale și Armata Națională Libiană.