Vârsta mijlocie este nefericită, potrivit unui nou studiu economic care stabilește vârsta de 47.2 ca momentul de vârf al nefericirii în lumea dezvoltată, relatează Bloomberg.

AngajatiFoto: Pexels

Profesorul David Banchflower, de la Universitatea din Dartmouth, fost angajat al Băncii din Anglia, a studiat date din 132 de țări pentru a măsura relația dintre starea de bine și vârstă.

Acesta a ajuns la concluzia că în fiecare țară există o ”curbă a fericirii” care are o formă de U de-a lungul vieții.

”Traiectoria este valabilă pentru țări în care salariul mediu este mare și unde nu este și unde oamenii tind să trăiască mai mult și unde nu”, a scris Blanchflower într-un studiu care a fost distribuit luni de către Biroul Național de Cercetare Economică.

Cercetarea are o relevanță în creștere într-un moment în care crește conștientizarea în interiorul societăților a importanței menținerii sănătății mentale, în special în lumina crizei financiare și a creșterii globalizării.

”Reziliența comunităților lăsate în urmă de globalizare a fost diminuată de către Marea Recesiune care a făcut totul mai greu pentru cei care trec prin criza vârstei de mijloc cu puține resurse, pentru a rezista la șocuri”, a scris Blanchflower într-un studiu separat, de asemenea publicat luni.