Noul șef al forțelor iraniene Quds, Esmail Qaani, a declarat că țelul său este expulzarea Statelor Unite din regiune, transmite Reuters.

Funeraliile generalului SoleimaniFoto: Captura YouTube

”Promitem să continuăm calea martirului Soleimani cu aceeași putere, iar singura compensație pentru noi ar fi scoaterea Americii din regiune”, a spus Qaani înainte de funeraliile lui Soleimani din Teheran.

La aceste funeralii, rugăciunile au fost conduse de ayatollahul Ali Khamenei, alături de care se aflau oficiali de rang înalt iranieni, inclusiv președintele Hassan Rouhani.

Potrivit Euronews, la funeralii participă, luni dimineață, sute de mii de oameni. Mulțimea ieșită în stradă este de dimensiunea celei din 1989, când au avut loc funeraliile fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeini.

Transmisiunea pe Youtube a canalului rus Ruptly arată că străzile Teheranului sunt pline de iranieni care participă la eveniment:

Statele Unite vor riposta rapid,"poate într-o manieră disproporţionată", dacă Iranul loveşte orice ţintă sau persoană americană, a avertizat, pe Twitter, preşedintele Donald Trump

Soleimani a fost ucis vineri, ca urmare a atacului unei drone americane împotriva convoiului său, pe aeroportul din Bagdad. Generalul maior de 62 de ani a fost considerat a doua cea mai puternică figură din Iran, după liderul suprem, Ayatollahul Ali Khamenei.