​​Piobbico, situat între Munții Apenini și Marea Adriatică, este casa celor de la "Club dei Brutti"("Clubul celor urâți"), societate veche de peste 140 de ani. Aceștia promovează ideea utopică conform căreia ceea ce este în interior contează, fizicul fiind neimportant, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cochetul sat italian este plin de de clădiri medievale deosebite, fiind înconjurat de păduri luxuriante. Totuși, puțin și-ar putea imagina că este locul unde urâțenia este celebrată. Din 1879, Piobbico este casa "Clubului celor urâți". De-a lungul anilor, ideea a reușit să capteze atenția oamenilor, devenind în prezent o mișcare ce numără 30 de mii de adepți din 25 de zone ale globului.

Ideea a plecat inițial de la o mișcare care să rivalizeze cu un alt club din sat, cel al femeilor singure. Actual, înscrierea în ”Asociația oamenilor urâți” este destul de simplă. Partea interesantă este că seniorii îi vor judeca pe cei intrați în club, de la ”nespecificat” la ”extrem de urât”. Chiar și așa, acest club se concentrează mai mult pe a celebra iubirea față de cum este persoana, nu pe cât de urâtă este.

În 2007, în micuțul sat italian a apărut și o statuie dedicată ”oamenilor urâți”, chiar în piața satului. Mai mult de atât, în prima duminică din septembrie, oamenii din toate colțurile lumii se adună la ”Festivalul oamenilor urâți”. Este un bun prilej pentru ca noii membrii să se înscrie, să fie ales noul președinte, dar și pentru cei ce vor să guste din pestele, trufele locale și polenta (mămăliga) pregătită.