În luna iunie a anului 2017, în Buenos Aires a fost descoperit un cufăr în interiorul căruia se aflau mai multe obiecte naziste. Încă de pe atunci, investigatorii au declarat că doar 10 dintre cele 75 de articole găsite sunt autentice. Acum, la aproape un an și jumătate de la descoperire, autoritățile au hotărât să nu expună niciun obiect dintre cele descoperite în cufăr, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia a venit în urma unei evaluări efectuate de investigatorii germani. Articolele ar fi trebuit afișate în luna decembrie.

În interiorul cufărului se aflau, printre altele, și un bust al lui Adolf Hitler, un binoclu și mai multe medalii de război.

Conform lui Stephan Klingen, angajat la Institutul Central pentru Istoria Artei din Munchen, cercetătorii au putut stabili inautenticitatea obiectelor datorită faptului că existau mai multe greșeli de ortografie.

Asta l-a făcut pe profesorul Klingen să creadă că obiectele au fost falsificate pentru a le vinde oamenilor pasionați de acest regim. De altfel, există o piață profitabilă pentru artefactele naziste. Spre exemplu, lenjeria intimă a Evei Braun s-a vândut la o licitație pentru aproape 5.000 de dolari.