Președintele Jair Bolsonaro a acuzat luni presa de defăimare, întrebându-se dacă scopul acesteia este demiterea sa, scrie Folha de S.Paulo.

Jair BolsonaroFoto: Agerpres/EPA

În timp ce părăsea Palatul Planalto, unde s-a întâlnit cu un grup de susținători, el a afirmat că articolele din presă despre guvernul său continuă să fie "lașe" și "necinstite".

"Regret să presa braziliană se poartă așa. Mințind tot timpul, denaturând faptele, apelând la defăimare. Vreți să mă dați jos? Sunt rezistent, va fi greu. Continuați să mințiți."

Inițial, președintele și-a îndreptat criticile asupra agențiilor de presă Folha și Correio Braziliense. Mai târziu, a criticat și ziarul O Globo.

Duminică, Folha a dezvăluit că o afirmație și un grafic obținute de Poliția Federală sugerează că resursele provenite din schema cadidatului fantomă a partidului PSL, în Minas Gerais, au fost deturnate pentru a susține campania lui Bolsonaro.

Cu această informație, Poliția Federală a cerut ca procurorul general să deschidă o anchetă legată de scandalul Minas Gerais. De această dată, investigația se va concentra pe conturile de campanie ale ministrului pentru Turism, Marcelo Álvaro Antônio.