Tribunalul federal a ordonat companiei aeriene Air Canada să compenseze un cuplu din Ottawa cu suma de 21.000 de dolari din cauza unor repetate încălcări ale drepturilor privind limba franceză ale celor doi, printre care faptul că instrucțiunile legate de centura de siguranță erau scrise numai în engleză, scrie CBC News.

Air Canada Foto: Wikipedia

Michel and Lynda Thibodeau au depus 22 de plângeri în 2016 pentru presupuse abateri de la Legea privind limba oficială. Cei doi s-au plâns de faptul că ieșirile de siguranță erau marcate, în unele cazuri, numai în engleză, iar în alte cazuri cuvintele în engleză erau scrise cu un font mai mare decât cele în franceză.

De asemenea, ei au susținut că anunțul făcut înainte de îmbarcare în engleză a fost mai detaliat decât cel în limba franceză. Cuplul a afirmat că Air Canada a încălcat în repetate rânduri drepturile lingvistice ale francofonilor.

Judecătorul tribunalului federal a hotărât ca firma aeriană să le ofere scuze oficiale celor doi și să le plătească daune în valoare de 21.000 de dolari.