CNN: Influenţa lui Trump se răspândeşte ca un virus

de I.B.     HotNews.ro
Luni, 12 august 2019, 0:34 Actualitate | Internaţional


Donald Trump si Xi Jinping
Foto: whitehouse.gov
În 1981, Donald Trump şi-a dezvăluit viziunea despre viaţă, când a declarat pentru revista People: "Omul este cel mai viciat dintre toate animalele, iar viaţa este o serie de bătălii care se termină în victorie sau înfrângere. Nu poţi să laşi oamenii să facă un fraier din tine". Trump, care a împărtăşit sentimente similare încă din noiembrie trecut, are o viziune sumbră asupra omenirii - iar acest lucru se reflectă atât în efortul său compulsiv de a crea conflicte, cât şi în politica sa brutală. De asemenea, se pare că acest lucru se răspândeşte acasă şi peste hotare, ca un virus care generează febră sau teamă şi ură, potrivit site-ului CNN, citat de Rador.

Acasă, 'trump-ismul' şi naţionalismul alb învrăjbeşte imigranţii şi oamenii de culoare. Campania de realegere în 2020 a lui Trump deja aduce ecouri din temele sale de campanie din 2016, incluzând afirmaţii false şi inflamatorii despre imigranţi şi criminalitate. Nicio persoană rezonabilă nu se poate îndoi că retorica sa, inclusiv ideea sa de a recunoaşte existenţa unor "oameni foarte buni" în rândul neonaziştilor din Charlottesville, a contribuit la o creştere accentuată a delictelor generate de ură.

Şi nu este vorba doar de ce spune Trump, ci şi de modul în care spune. Denunţarea supremaţiei albilor este oferită de un preşedinte robotizat al teleprompterului, care a vorbit după protestele faţă de crimele din Charlottesville şi ca răspuns la atacurile în masă de săptămâna trecută. ("Devine foarte plictisitor când foloseşti teleprompterul", a spus el.) Ura faţă de oamenii de culoare vine împreună cu manifestaţii politice animate. La un miting recent din Florida, el a auzit pe cineva strigând că imigranţii ar trebui împuşcaţi şi a răspuns cu un zâmbet viclean şi o glumă. "Numai în Panhandle poţi scăpa nepedepsit cu această afirmaţie. Numai în Panhandle".

Pe plan internaţional, înclinaţia lui Trump pentru ostilitate şi agresiune pare a fi un model pentru alţi lideri, mulţi dintre ei funcţionând fără constrângerile controalelor şi echilibrelor de tip american. Şi, deşi Trump nu este el singur responsabil pentru acţiunile unor oameni puternici şi ale altor lideri din întreaga lume, mulţi par să ia exemplul modelului său de conducere.

Printre ei se numără:
Narendra Modi, prim-ministrul Indiei, care a pus capăt, luni, autonomiei statului majoritar musulman în Caşmir, revocând statutul său special al acestuia, garantat constituţional. Această mutare pune capăt unui acord de 70 de ani, care proteja populaţia Caşmirului şi făcea regiunea de graniţă cu un Pakistan ostil mai stabilă. În politica externă, un expert în Caşmir observă că Modi acţionează pe seama viselor naţionaliste ale hinduşilor.

Xi Jinping, preşedintele Chinei, înăbuşă libertăţile populaţiei din Hong Kong, căreia i s-au garantat anumite libertăţi în cadrul politicii "o singură ţară, două sisteme", după ce Regatul Unit a predat teritoriul înapoi Chinei, în 1997. În timp ce manifestanţii au făcut cu succes presiuni asupra liderului Hong Kong-ului pentru a abandona o lege de extrădare, care ar fi permis ca oamenii să fie trimişi pe continent pentru a se confrunta cu procese în instanţele controlate de Partidul Comunist, protestatarii cer acum reforme democratice. Xi pare hotărât să-şi exercite autoritatea. Între timp, trupele chineze au fost filmate efectuând exerciţii de protest, iar autorităţile chineze au îndemnat ferm încheierea manifestaţiilor.

Shinzo Abe, prim-ministrul al Japoniei, a reluat o luptă comercială cu Coreea de Sud, care reînnoieşte o duşmănie de lungă durată, înrădăcinată în ocupaţia japoneză a Coreii din 1910 până în 1945. Insistenţa Coreii de Sud ca Japonia să-şi recunoască atrocităţile comise în timpul ocupaţiei îi inflamează de mult timp pe naţionaliştii japonezi. Sugerând un război comercial, Tokio pare să ia exemplu de la Trump, care manevrează tarifele ca pe arme.

Boris Johnson, noul premier al Regatului Unit, a promis să părăsească Uniunea Europeană până la sfârşitul lunii octombrie - cu sau fără un acord. Cu posibilitatea unui Brexit fără acord la orizont - şi a efectelor catastrofale pe care le poate avea asupra economiei - unii din Scoţia şi din Irlanda de Nord (unde majoritatea a votat pentru rămânerea în UE) vorbesc despre căutarea independenţei faţă de Marea Britanie. Pe măsură ce Marea Britanie se precipită spre termenul limită de 31 octombrie, Johnson a adoptat stilul haotic al lui Trump de menţinere a suspansului, alimentând incertitudinea cu privire la viitorul economic şi politic al Marii Britanii.

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a condus cu un stil combativ, de tip Trump, în timp ce accelerează defrişarea în Amazon şi aplică o sensibilitate apocaliptică faţă de criminalitate şi justiţie. "Un poliţist care nu ucide nu este un poliţist", a spus el. În spiritul lui Trump, el vrea să-şi numească fiul ca ambasador al Braziliei în Statele Unite, chiar dacă acesta nu are experienţă diplomatică.

Lista liderilor marcaţi de stilul de conducere al lui Trump şi de înclinaţia naţionalistă este lungă, iar urme ale influenţei sale pot fi văzute în Italia, Germania, România şi Suedia. În Danemarca şi Olanda, noile interdicţii privind acoperirea feţei sunt văzute ca mişcări ostile vizând femeile musulmane. Statele Unite conduc lumea când vine vorba de atacuri mortale motivate de naţionalismul alb, dar au fost comise şi în Grecia, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Canada şi Noua Zeelandă.

După măcelul oribil din Noua Zeelandă, unde un naţionalist alb a ucis 51 de musulmani, Trump a negat că naţionalismul alb este o problemă serioasă. Dar ucigaşul de acolo a citat "marea înlocuire", o teorie a conspiraţiei care flutură ideea genocidului alb, la care se făcea referire şi în manifestul atacatorului din El Paso. În mod similar, neo-naziştii din Charlottesville au scandat "evreii nu ne vor înlocui", într-un ecou evident al teoriei înlocuirii. Naţionaliştii din întreaga lume subscriu la idei similare, iar una dintre cele mai proeminente dintre aceste figuri este fostul şef de campanie al lui Trump, Steve Bannon. Bannon, care s-a dedicat consilierii naţionaliştilor din Europa, de la plecarea sa de la Casa Albă, s-a referit în mod repetat la cartea rasistă "Tabăra Sfinţilor", care înfăţişează o Europă cufundată în haosul provocat de refugiaţii negri şi bruni.

Naţionalismul şi abilităţile de propagandă ale lui Bannon s-au asociat perfect cu cele ale lui Trump şi l-au ajutat pe acesta să devină preşedinte. Ambii, cât şi mişcarea naţionalistă mai largă, ameninţă că vor transforma lumea într-un loc de lupte fără sfârşit şi de fiinţe umane vicioase, care reflectă viziunea preşedintelui asupra vieţii. Aceasta este existenţa primordială, "războiul tuturor împotriva tuturor", pe care filosoful Thomas Hobbes şi-a imaginat-o a fi starea naturală a absenţei unor legi ale umanităţii şi a unor reglementări care creează "contracte sociale".

Contractele sociale sugerate de Hobbes pentru a domoli fiara sălbatică şi Epoca Luminilor, care a început după ce a murit el, au văzut crearea de legi şi obiceiuri care au solidificat contractele sociale şi au extins drepturile individuale. America este cea mai mare manifestare a idealului iluminist, o naţiune angajată în pace şi egalitate pentru oamenii de orice fel.

Este un pariu sigur că preşedintele Trump nu l-a citit niciodată pe Hobbes şi nu ar putea descrie Iluminismul (Bannon pare documentat). Această necunoaştere combinată cu înclinaţiile sale brutale îl califică pentru a conduce un efort la scară mondială de a realiza pe deplin coşmarul hobbesian şi de a ruina tot ce a produs Iluminismul.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


5971 vizualizari

 • -6 (42 voturi)    
  "Jurnalisti" mai neo-leninisti decat astia... (Luni, 12 august 2019, 0:56)

  socialismic [utilizator]

  ...greu de gasit.

  Inventii peste inventii. Nu inventatul trump-ism invrajbeste lumea, ci propagandistii care se dau jurnalisti.

  Macar politicienii sunt pe fata, astia de la CNN fac politica mascata mascaradand in "jurnalisti".

  Ce treaba are Trump cu toti aia? Bine ca nu e de vina si pentru Cernobil.

  In justitie vina e personala tovarasi, nu colectiva. Lasati proletariatismul sa se odihneasca in pace.

  Si apropo, daca HOTNEWS traduce articole pro-stanga anti-trump, atunci unde sunt articolele pro-trump care sa contrabalanseze ?
  • +5 (23 voturi)    
   projection (Luni, 12 august 2019, 7:53)

   daril [utilizator] i-a raspuns lui socialismic

   uite aici cine inventii, aproape 11.000 de minciuni de cand e la Casa Alba
   https://www.washingtonpost.com/politics/2019/06/10/president-trump-has-made-false-or-misleading-claims-over-days/

   Apropo, stii cine ataca presa independenta? Dictatorii in devenire si fanii lor fanatici.
  • -10 (14 voturi)    
   Bioleninisti (Luni, 12 august 2019, 9:37)

   xan [utilizator] i-a raspuns lui socialismic

   Asta e termenul corect, cighidap:

   "it takes the basic Leninist model of building a Party to rule the state out of the dregs of society, and shifts this to the realm of biology, wrong-think biology in particular, building the party out of people who are permanent losers within the social order."
 • -2 (40 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 12 august 2019, 1:13)

  Fapte [anonim]

 • -7 (39 voturi)    
  Mai degraba (Luni, 12 august 2019, 1:24)

  Rahan5 [utilizator]

  influenta lui Trump se raspandeste ca un vaccin printre  cum sunt cei aciuiati la CNN.
  Iar Narendra Modi, Xi Jinping, Shinzo Abe, Boris Johnson
  si Jair Bolsonaro sunt politicieni alesi independent de Trump.
  Si nu e treaba lui Trump ca acestia au ajuns Lideri Politici.
  De altfel, fara Trump, poate ar fi aparut in aceste tari niste Lideri Politici si mai prosti decat astia.
  • +2 (24 voturi)    
   daca taceai... (Luni, 12 august 2019, 7:48)

   daril [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

   Trump e vaccin impotriva logicii si ratiunii.
 • +5 (39 voturi)    
  Asa s-a ridicat si Hitler (Luni, 12 august 2019, 1:59)

  keres [utilizator]

  La fel a fost adorat si el si vazut ca un Mesia Mantuitor. Numai ca s-a dovediat a fi exact opusul. Un om bun il cunosti dupa efectele pe care le are asupra oamenilor, daca ii face mai generosi, mai altruisti, mai pasnici. Un om rau scoate ce e mai negativ din oameni, ura, minciuna, razbunarea, conflictul, violenta.

  Trump este portavocea rasistilor si extremistilor, a oamenilor cu prejudecati si a celor ignoranti si frustrati. Si cand ridici mase furioase care cer razbunare se alege praful de democratie, libertati si visul lui Hobbes. Incepe domnia arbitrariului, a urii si a haosului.
  • -6 (36 voturi)    
   domnia (Luni, 12 august 2019, 3:59)

   andrei1245 [utilizator] i-a raspuns lui keres

   arbitrariului urii si haosului incepe cand nu it mai aperi granitele si migratia necontrolata distruge sistemele sociale culturale si economice ale natiunilor.
   • +1 (31 voturi)    
    si cine ameninra granitele? (Luni, 12 august 2019, 7:47)

    daril [utilizator] i-a raspuns lui andrei1245

    femei mexicane cu copii in brate? Vezi ca discursul asta cu apararea granitelor l-au avut toti satrapii isoriei, de la Stalin la Hitler. De fapt nationalismul a dus la cele 2 razboaie mondiale.

    Trump a creat o isterie nationala demonizand imigrantii si transformandu-i in tapi ispasitori. Rezultatul? White suptemacists incep sa omoare imigranti cu mitraliera.
    • -6 (20 voturi)    
     Primul război mondial: (Luni, 12 august 2019, 12:59)

     BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui daril

     5 imperii multinaționale și multietnice își declară război și se bat între ele ... Și cumva naționalismul e de vină ...
     Al doilea război mondial: Hitler le promite germanilor un imperiu care va domina Europa și va dăinui pt 1000 de ani ... Și cumva naționalismul de vină ...
    • -4 (6 voturi)    
     femei mexicane (Luni, 12 august 2019, 18:29)

     Wn [utilizator] i-a raspuns lui daril

     care vin in america si fac copii. iar copiii din bratele lor cresc si fac alti copii.acum vezi amenintarea ? (
    • -4 (6 voturi)    
     isteria nationala e provocata de presa de stanga (Luni, 12 august 2019, 18:36)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui daril

     Femeile cu copii in brate? De cand faptul ca ai un copil in brate iti da dreptul sa treci o granita ilegal?
     Am vrut si eu sa emigrez candva in America de Nord si crede-ma nu m-am prezentat la granita cu ala mic in brate, nici eu nici nevasta-mea. Ci am asteptat 3 ani sa fie prelucrat un dosar in care am povestit si cat lapte am supt + notele la facultate in anul 3 la restanta.
    • 0 (2 voturi)    
     iti recomand (Marţi, 13 august 2019, 1:04)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui daril

     sa citesti discursurile lui o'banana despre imigranti si imigrare.
     of course, atat o'banana cat si trompa resping imigratia ilegala.
     statele unite au niste criterii, stabilite in legislatie, privind imigratia. criterii si legi discutate si votate in congres, cu mult inainte de alegerea lui trompa la casa alba.
     nu mexicanii sunt un pericol, ci faptul ca prin mexic, mai nou si prin Canada, se scurg imigrantii ilegali care devin o povara pe carca platitorului de taxe. asta e unul din motivele pentru care toti cei ce muncesc, l'au votat si o sa'l mai voreze pe trompa.
     in statele cu numar mare de wellferisti, acolo au votat'o pa madam klingan, protejata lui Epstein.
     chiar, care or fi fost relatiile lui Epstein prietenul familisi, cu Hilaria. ?! :-)
     pana in anii optzeci, se putea trece in canadda si mexic numai cu permisul de conducere. asta pt. ca americanii nu au carte de identitate. inca de la inceputul anilor nouazeci, pe vremea lui billy umezitorul de trabuce, a fost impusa trecerea frontierei spre si dinspre cei doi vecini, numai cu pasaport.
     in state sunt peste douazeci de milioane de ilegali care nu platesc impozite si taxe si care incurajeza economia la negru. mai mult impovareasa sistemul de ajutoare sociale si medicale ale tzarii.
     iar demokkatii vor sa'i lase sa voteze, de cum au trecut fraudulos frontiera de satat. propunerea vine, of course din cacafornia, mama progresismului american.
    • 0 (0 voturi)    
     nu mai draga (Marţi, 13 august 2019, 10:11)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui daril

     cei ce vin cu puhoiul, cu zecile si sutele de mii,, organizat, cu pressa si fanfara. ala e atacul, nu femei cu copii in brate, ce vin ca familii disperate.
    • +2 (2 voturi)    
     cnn si dregerea busuiocului (Marţi, 13 august 2019, 10:44)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui daril

     Yes, Obama deported more people than Trump but context is everything
     Zach Wolf
     Analysis by Zachary B. Wolf, CNN

     Updated 1213 GMT (2013 HKT) July 13, 2019

     deci, da, a deportat mai multi, dar...blah blah....adica or zice ele cifrele ceva, dar depinde cum le promovezi in propaganda...

     asta este ceea ce numim prostirea boborului, cu tembelizorul...
     contextu', mai draga. adica un fel de alba neagra.
  • -5 (21 voturi)    
   E usor de vorbit (Luni, 12 august 2019, 8:52)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui keres

   de Hitler dupa razboi.
   Sa nu uitam ca Stalin (cu banii URSS-ului) a tras sforile ca Hitler sa ajunga la putere (ca sa se ajunga la Razboi intre tarile Occidentale) : Partidul Comunist al Deutschland-ului (finantat pe ascuns de URSS) a primit ordin de la Moscova sa nu faca sub nici un motiv un Guvern impreuna cu Partidul Social Democrat, deschizand calea lui Hitler sa ajunga Cancelar. Fara aceasta actiune nimeni nu ar mai fi auzit de Hitler dupa aceea.
   Hitler seamana cu Dragnea : Au promis publicului ca le va rezolva problemele fara sa mai trebuiasca Guvernare Participativa a Cetatenilor / Democratie etc. Doar Lumea trebuie sa aiba incredere in ei. Vin liderii astia si rezolva. Asa este si Contitutia Romaniei:
   Favorizeaza Lideri Politici care castiga Alegerile Parlamentare sa devina Dictatori. (Ordonante de Urgenta, Alegeri pentru Deputati in acelasi timp cu Senatul. Senatul are apraoape aceleasi atributii ca si Camera Deputatilor.) Tariceanu (cu doar vreo 7 % in 2016) este
   Vice-Presedinte al Romaniei prin Troc Politic cu Dragnea.

   Trebuia macar, prin Constitutie, ca Vice-Presedintele Romaniei sa faca parte obligatoriu din Partidul Majoritar la Alegeri in Senat, si nu numit prin Troc Politic. Asa PSD-ul era obligat sa-si asume Vice-Presedintele, si nu venea Tariceanu Peresedinte.
   Isi inchipuie cineva ce se intampla daca KGB-ul il omoara pe Iohannis si vine Tariceanu Presedinte Interimar ?
   KGB-ul l-a omorat si pe Presedintele Afganistanului inainte de invazia Afganistanului in razboiul Rece.
 • +6 (22 voturi)    
  prostia se raspandeste cu viteza luminii (Luni, 12 august 2019, 7:58)

  daril [utilizator]

  e amplificata enorm daca raspandacii ei sunt in fruntea institutiilor, pentru ca ofera prostimii falsa legitimitate. America a decazut la un nivel inimaginabil acum cativa ani. Ironic cum drain the swamp s-a transformat in make the swamp great again.
  • 0 (0 voturi)    
   nu mai draga (Marţi, 13 august 2019, 10:19)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui daril

   decaderea americii a in inceput, e drept, mai timid, inca odata cu bushi batranu', care, desi ciaist si internationalist, era totusi franat de partidul respublican. de fapt, de aia a si pierdut al doilea mandat, republicanii si'au luat mana de pe el, vazand unde trage. tragea la carutza ghiolbanizmului, atunci la inceputuri.
   a venit umezitoru' de trabuce care a ingropat afacerile mici si mijlocii, a dat apa la moara marilor corporatii, care inghiteau cu nesatz micile intreprinderi, banci si comertzuri.
   au urmat pe aceiasi linie, dubyea si o'banana, partizani declarati ai globalizmului.
   si bine ca n'a ajuns Hilaria care ar fi pus motz avantului globalist.
 • -6 (24 voturi)    
  Presa de stanga (Luni, 12 august 2019, 9:08)

  Getodac_ [utilizator]

  Presa de stanga a devenit partid de opozitie, au abandonat jurnalismul.

  Ei sunt cei care au cultivat divizunea intre rase si categorii sociale cu mult inainte sa apara Trump.

  Trump in nebunia lui are meritul ca a expus ura, intoleranta si rasismul promotoriilor noii ideologii progresiste. Nu mai poti avea un dialog sau o dezbatere cu ei, daca nu te incadrezi in cliseele lor de gandire esti etichetat automat ca esti o persoana nociva ce trebuie eliminata din discursul public.

  Ipocrizia lor este din de in ce mai ostentativa. Ei au voie sa denigreze pe cine vor fara consecinte. In SUA pot promova ura fata de oamenii albi sau fata de crestini nestingheriti, de parca sentimentele lor nu conteaza, doar cele ale categoriilor minoritare stabilite de ei.

  Ca orice ideologie extremista nu vor avea o viata lunga, din ce in ce mai multi vestici incep sa se trezeasca si sa-si doreasca intoarcerea la echilibru social si politic. Ei nu vor pe cei ca Trump, dar nici pe acesti promotorii de noi dogme ce limiteaza libertatea de gandire si exprimare. Daca nu gandesti exact cum iti spun ei devii automat un “dusman al poporului”.
 • +3 (13 voturi)    
  Cel mai prost presedinte din istorie (Luni, 12 august 2019, 17:34)

  qbic [utilizator]

  Si cel mai rasist. Dupa ce va fi evacuat in 2020 Mueller il va astepta cu catusile.
  • -4 (10 voturi)    
   ha,ha, apropo ce mai face Mueller? (Luni, 12 august 2019, 18:38)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui qbic

   Spune-i sa astepte 2024. Si intre timp sa isi faca mai bine lectiile.
   • 0 (0 voturi)    
    se scarpina sub caciula (Marţi, 13 august 2019, 10:21)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    adica in crestet, ca...filosoful. :-))
  • 0 (0 voturi)    
   esti in urma cu stirile (Miercuri, 14 august 2019, 9:54)

   Irizat [anonim] i-a raspuns lui qbic

   investigatia Mueller s-a finalizat, si a produs 0 dovezi privind legaturile intre Trump si rusi.
 • 0 (2 voturi)    
  ce tot va agitati mai taica (Luni, 12 august 2019, 21:29)

  nash pandelica [utilizator]

  ca in sua voteaza cetatenii americani.
  trei vorbe, doi bani.
  treanca fleanca mere acre.
 • 0 (2 voturi)    
  pactul ribentrop molotov (Luni, 12 august 2019, 21:36)

  nash pandelica [utilizator]

  intre national socialisti si bolsevici, doua fete ale socializmului.
  partidul national socialist se dadea drept partidul muncitorilor.
  azi, pactul e putina si utecista. cu macrou agatzat de fusta ei.
  las' ca internationalizmu' proletar va cladi drumul matasii, va fi o mare uniune ioro asiatica, de la atlantic la pacific.
 • 0 (2 voturi)    
  Cata inteligenta domne :) (Luni, 12 august 2019, 21:54)

  ankido [utilizator]

  Tu esti unul din aia care crede ca broasca de la usa se cheama asa pentru ca inauntru e o broasca :) Asa ci cu nazistii, sunt de stanga pentru ca aveau socialisti in titlu. Va meritati idolul, el idiot, voi pe urmele lui.

  Bonus
  https://www.youtube.com/watch?v=CD-Y2YxQzo0
  • +1 (1 vot)    
   Îţi recomand ... Vampire Economy de Günter Reimann (Marţi, 13 august 2019, 12:23)

   BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui ankido

   O să vezi acolo că socialismul din numele naţional-socialism ... nu era pus acolo degeaba ...
  • +1 (1 vot)    
   nazisti erau socialisti (Miercuri, 14 august 2019, 9:58)

   Irizat [anonim] i-a raspuns lui ankido

   pt ca au controlat economia si au impus politici sociale si economice de la centru.

   in esenta
   - stanga vrea un stat cat mai puternic care sa reglementeze cat mai multe domenii
   - drepata vrea un stat minimal care sa reglementeze cat mai putine domenii; de preferat singurele atributii sa fie legea/justitia, apararea si infrastructura. restul sa fie strict bazat pe initiative private si libertate de asociere a indivizilor

   acum vezi tu in care parte se aflau nazistii.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by