Premierul britanic Boris Johnson crede că politicienii nu pot alege ce vot să respecte, a afirmat consilierul său Dominic Cummings, miercuri, o remarcă la adresa parlamentarilor care au votat pentru evitarea unui Brexit dur, potrivit Rador care citează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Johnson a promis să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, cu sau fără un acord, punându-se astfel în poziţia să intre într-un conflict major cu parlamentarii care au afirmat că vor încerca să oprească ieşirea în lipsa unui acord.

"Cel mai simplu lucru este că premierul consideră că politicienii nu pot alege ce vot să respecte, aceasta este problema esenţială", a declarat pentru Sky News Cummings, iniţiatorul votului referitor la ieşirea din UE, în 2016.

Una dintre direcţiile luate în considerare este încercarea de a sabota guvernul şi de a obţine alegeri printr-un vot de neîncredere dar Cummings ar fi afirmat, se pare, că Johnson ar putea pur şi simplu să programeze aceste alegeri după 31 octombrie.

Parlamentarul conservator Dominic Grieve, unul dintre principalii susţinători ai blocării alternativei de ieşire în lipsa unui acord, a afirmat în cursul acestei săptămâni că Dominic Cummings nu înţelege cum funcţionează constituţia britanică şi că Johnson nu ar putea bloca formarea unui alt guvern în perioada de 14 zile care ar urma unui vot de neîncredere soldat cu succes. Întrebat despre acest comentariu, Cummings a afirmat: "Domnul Grieve va vedea ce este corect".