Numărul incidentele antisemite din Marea Britanie au crescut anul acesta, potrivit unui nou raport, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Community Security Trust (CST), o organizație de caritate britanică care monitorizează activitatea antisemită din UK, a transmis că au fost înregistrate 892 de incidente în primele 6 luni ale anului 2019 - o creștere de 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. De fapt, acesta este cel mai mare număr raportat în această perioadă, de când organizația a început să țină evidența, în 1984.

CST susține că incidentele sunt în creștere, pentru al treilea an consecutiv, un semn al luptei pe care națiunea britanică o poartă cu antisemitismul.

"Problema se răspândește în toată țara și în mediul online, reflectă divizarea profundă din societatea noastră și cauzează o anxietate din ce în ce mai mare în comunitatea evreiască", a declarat David Delew, directorul executiv al CST.

Două treimi ale rapoartelor au fost despre incidente petrecute în Londra și Manchester, două orașe cu comunități evreiești importante. Cu toate acestea, incidentele nu au implicat agresiuni fizice sau amenințări cu moartea, potrivit CST, ci comportamente abuzive și distrugerea sau profanarea proprietăților.

De asemenea, CST a adăugat că, deși camapaniile online antisemite sunt înregistrate ca incidente singulare, acestea implică, de multe ori, "zeci de profiluri de social media care trimit sute sau mii de mesaje de hărțuire".

Un studiu realizat de CNN anul trecut a arătat că stereotipurile antisemmite sunt încă prezente în Europa, în timp ce amintirea Holocaustului începe să dispară. ​