Mai multe clădiri celebre din Las Vegas au fost acoperite de roiuri de greieri în ultima săptămână din iulie iar specialiștii spun că invazia ar putea să dureze săptămâni întregi, dar nu pot spune în ce fel va afecta turismul, arată New York Times, scrie Mediafax.

Greier (Tettigonia viridissima)Foto: Wikipedia

Entomologii afirmă că invazia de greieri este provocată de condițiile meteo, Las Vegas confruntându-se cu o vară cu precipitații peste media anuală de până acum.

Jeff Knight, entomolog la Departamentul de Agricultură din Nevada spune că insectele ar fi migrat din sudul statului Nevada și, posibil, din Arizona, dar nu constituie un pericol: ”Nu mușcă, nu înțeapă. Oamenilor nu le plac. E de înțeles”.

Mai multe fotografii și filmări din Las Vegas au început să circule pe rețelele sociale, mulți utilizatori folosind comparații cu Biblia și făcând afirmații cu ton apocaliptic.

Jeff Lockwood, profesor de științe naturale și umane la Universitatea din Wyoming s-a specializat în studiul greierilor și spune că infestarea nu ar fi un motiv de îngrijorare: “Putem să dăm vina pe cartea Exodului. Cred că de acolo vine pentru occidentali ideea că asemenea fenomene ar fi macabre și periculoase”.

Cu toate că unele lăcuste, insectele despre care e vorba în Biblie, fac parte din familia greierilor, experiții încearcă să îi convingă pe cei care sunt tentați să dea o interpretare apocaliptică fenomenului că greierii nu sunt lăcuste.

Insectele sunt atrase le lumina ultravioletă, ceea cea ar explica concentrarea insectelor în jurul clădirilor puternic iluminate din Las Vegas. Specialiștii arată și că folosirea insecticidelor nu ar rezolva problema decât pe moment iar fenomenul ar trebui să fie privit ca un eveniment normal.

Autoritățile arată că nu au niciun fel de informații privind felul în care invazia de insecte ar putea afecta turismul în oraș.