Efectele temperaturilor ridicate se resimt în mai multe state importante din Europa. În Franța, zeci de școli au fost închise miercuri din cauza unui val de căldură, iar temperaturile se așteaptă să urce joi, în anumite regiuni atingând valori de peste 40 de grade Celsius, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproximativ 50 de școli din regiunea Essonne, la sud de Paris, au fost închise joi deoarece nu sunt dotate cu aer condiționat. La fel se va întâmpla și vineri în regiunile Val-de-Marne și Seine-et-Marne, de lângă Paris.

Fenomenul este similar și în alte părți ale Europei. În zilele următoare, în nord-estul Spaniei, mercurul din termometre va urca la peste 45 de grade celsius. În Germania și Italia temperaturile se vor menține sub 40 de grade Celsius. Elveția este de asemenea lovită de un val de căldură dar autoritățile au insistat că școlile să rămână deschise, deoarece părinții care lucrează nu pot avea grijă de copiii lor în timpul zilei.

Oficialii francezi au decis că în Paris și Lyon va fi permisă doar circulația autovehiculelor cele mai puțin poluante . De asemenea, autoritățile locale oferă locuitorilor din Paris beneficiază de parcare gratuite pentru a-i încuraja să folosească transportul public. Conform specialiștilor, valul de aer deosebit de cald suflă dinspre Sahara.