Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat marți că țara sa este foarte pregătită în ceea ce privește Iranul, pe fondul tensiunilor în creștere dintre cele două state, informează Mediafax citând Reuters.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Situația dintre Washington și Teheran este extrem de tensionată în ultima perioadă după o serie de atacuri asupra unor petroliere în Golful Oman, despre care Statele Unite susțin că au fost organizate de Teheran, dar și după ce Iranul a anunțat creșterea stocurilor de uraniu îmbogățit peste limitele impuse de Acordul nuclear.

„Suntem foarte pregătiți pentru Iran. Vom vedea ce se întâmplă”, le-a declarat Trump reporterilor acreditați la Casa Albă.

Declarația președintelui american vine după ce, luni, Statele Unite au anunțat că vor trimite 1.000 de noi militari în Orientul Mijlociu.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate și din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.