Chiar dacă nu are în program nicio întâlnire cu Donald Trump, călătoria vicepremierului și ministrului de interne Matteo Salvini la Washington nu trebuie subestimată. Călătoria se afla pe ordinea de zi de ceva timp, însă Salvini a vrut să aștepte rezultatele alegerilor europene pentru a se prezenta în fața secretarului de stat Mike Pompeo și a vicepreședintelui Mike Pence în calitate de lider al principalului partid italian, potrivit Il Sole24h, citat de Rador.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

Sincronizarea existentă între vicepremierul partidului Liga Nordului și Administrația Trump este bine cunoscută. E destul să ne gândim la pozițiile reciproce privind migrația, dar și la politica fiscală. În plus, în aceste luni de guvernare, Salvini a continuat să trimită mesaje liniștitoare, cum ar fi faptul că s-a delimitat de Drumul Mătăsii , adică de acordul economic cu China semnat de premierul Giuseppe Conte, sau sprijinul imediat acordat lui Guaidō în Venezuela, pe care aliații săi "de Cinci Stele" au preferat în schimb să-l evite.

Obiectivul lui Salvini este acela de a deveni principalul referent în Europa pentru SUA și, prin urmare, de a putea conta pe sprijinul Americii acum, când Italia, este din ce în ce mai izolată în Uniunea Europeană. Şi este destul de probabil ca liderul Ligii să se întoarcă din această călătorie şi cu un răspuns la întrebarea privind durata guvernului galben-verde. Pe care îl vom afla în curând.