Un cuplu de infractori cunoscut ca Bonnie și Clyde varianta italiană, care a vindea haine pe internet în numele actorului american George Clooney, a fost arestat în Thailanda, scrie CNN.

George ClooneyFoto: Wikipedia

Francesco Galdelli, în vârstă de 58 de ani, și soția sa, Vanya Goffi, în vârstă de 45 de ani, au fost prinși de polițiști în orașul thailandez Pattaya după o operațiune comună a autprităților thailandeze și a celor italiene. Galdelli a mărturisit că se folosea de imaginea lui George Clooney pentru a înșelă oamenii.

Cei doi erau căutați și în Italia, pentru mai multe înşelătorii, printre care şi vânzarea online a unor replici de ceasuri Rolex. Ei trimiteau cumpărătorilor pungi cu sare în locul ceasurilor scumpe.

"Până în 2013, cei doi au călătorit frecvent în Italia și Thailanda. Erau văzuți în comunitatea italiană din Thailanda ca niște cetățeni respectabili și binefăcători. Galdelli a făcut chiar donații masive pentru o asociație care sprijină copiii cu dizabilități și copiii cu HIV", a declarat Andrea Vitalone, reprezentantul poliției italiane.

Galdelli și Goffi sunt reținuți în centrul de detenție al Biroului de Imigrație din Pattaya, în așteptarea procedurii de extrădare. Poliția italiană a numit operațiunea " Bonnie și Clyde" ai Italiei după faimoşii jefuitori de bănci americani.