Într-un interviu acordat cotidianului Corriere della Sera, Giorgia Meloni, liderul partidului Fratelli d'Italia, demolează executivul Giuseppe Conte și alianța galben-verde, scrie Il Giornale preluat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Alianța galben-verde este o alianță lipsită de două elemente indispensabile: nu are un program valabil, iar la capitolul relaţii stau foarte rău'", explică Meloni, care adaugă: "este o competiţie, un continuu război intern. Nu pot spune cât timp va mai dura, însă un lucru este sigur. La alegerile europene am demonstrat prin voturile noastre că, împreună cu Liga Nordului, suntem capabili să oferim țării un guvern stabil, cu o linie clară și comună. Și că italienii ne cer să o facem ", adaugă Meloni, care solicită micşorarea impozitelor și abolirea venitului de cetăţenie.

"Au păreri diferite asupra tuturor problemelor. Iar relațiile dintre ei sunt proaste. Aici, un partid aliat îl convoacă pe ministrul de interne în faţa comisiei Antimafia, suspectându-l de infiltrare în rândul Mafiei ... Dar cum poate să rămână împreună o astfel de coaliţie?'' se întreabă Meloni vorbind despre Salvini.

În ceea ce-l priveste pe Giovanni Toti şi relaţiile sale cu Forza Italia spune: "Nu am înțeles ce se întâmplă între ei, dar, având în vedere că îl stimez pe Giovanni și că împărtășesc multe dintre lucrurile pe care le spune, aș dori să reiterez că partidul meu se mișcă de ceva vreme pe calea extinderii și a deschiderii spre organizaţii civice, politice, sociale netradiționale de dreapta. Apelul nostru a fost deja recepţionat de alegători și de numeroase personalități care continuă să se apropie de noi în acest moment", a specificat liderul partidului Fratelli d'Italia.