Maia Sandu, noul premier de la Chișinău ales de deputații socialiști și de cei ai Blocului ACUM, a declarat după prima ședință a Guvernului său că cei care le obstrucționează activitatea ar fi bine să înceteze, că există presiune externă pentru recunoașterea noii puteri, iar dacă nu este de ajuns vor chema oamenii la proteste, potrivit Radio Chișinău.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ea a spus după ședința Guvernului că cei trei miniștri care au lipsit sunt din diaspora și vor ajunge astăzi la Chișinău.

Referitor la faptul că premierul Filip a convocat, de asemenea, o ședință de Guvern, Maia Sandu a declarat că aceste acțiuni sunt ilegale. "Guvernul votat de un Parlament legitim s-a convocat în ședință la Parlament. Restul acțiunilor sunt ilegale. Cei care au fost demiși trebuie să plece din funcție fără a crea situații de conflict. În caz contrar, vor răspunde în fața legii”, a afirmat Maia Sandu.

De asemenea, premierul a amintit că va trimite astăzi o scrisoare inclusiv Comisiei de Veneția, referitor la deciziile Curții Constituționale și la acțiunilor structurilor de forță care au blocat accesul membrilor Guvernului Maia Sandu în instituțiile de stat.

"Sperăm ca foarte curând să mergem la Guvern și celor care obstrucționează activitatea noastră le spun că ar fi bine să înceteze. Există presiune externă și dacă nu este de ajuns vor chema oamenii la proteste. Sperăm că cei care au uzurpat puterea vor pleca cât mai curând”, a mai spus Maia Sandu.

Ea a subliniat că următorul pas important pe agenda activității Guvernului este crearea comisiei parlamentare pentru investigarea furtului miliardului.

Parlamentul se va întruni astăzi, la ora 14:00, în ședință.