Președintele Donald Trump ar urma să-l numească pe Tomas Philipson, fost profesor la Universitatea din Chicago și expert în economie în domeniul sănătății, drept următorul președinte al Consiliului consilierilor economici, înlocuindu-l pe Kevin Hassett, a informat Politico vineri citat de Reuters.

Donald TrumpFoto: Flikr

Philipson este deja membru al consiliului de trei persoane și l-ar înlocui pe Hassett ca președinte al grupului. Numirea lui va trebui să fie confirmată de Senatul SUA.

Trump a declarat duminică că Hassett vapleca de laCasă Albă "în curând". Hassett a spus ulterior CNBC că plecarea sa de pe post nu este legată de amenințarea recentă a lui Trump de a impune taxe vamale asupra Mexicului.

Dacă vafi aprobat pentru această poziție, Philipson va preluafuncțiaîntr-un moment critic pentru economie. Trump amenință să impună taxe vamale asupra Mexicului dacă acesta nu ia măsuri pentru a opri fluxurile de migranți spre granița sudică a SUA și este implicat într-un litigiu comercial cu Chinacare amenință creșterea economică a SUA.